Στο …πειρατικό του «κάπτεν Πάνου» με… υπόκρουση Φλωρινιώτη

Το δικό του αγώνα δίνει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, και με ισχυρές δόσεις εθνικισμού θεωρεί ότι θα καταφέρει να αποσπάσει ένα σεβαστό ποσοστό και να μπεί στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Όμως στον ακραίο χώρο που κινείται έχει σκληρό ανταγωνισμό. Πήγε προχθές στο δήθεν συλλαλητήριο του ΠΑΟΚ, που έστησαν οι νεοναζί της ΧΑ, για το Μακεδονικό και βρέθηκε προ εκπλήξεων. Μόλις εμφανίστηκε σττην παραλία και κατευθύνθηκε προς το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες από τους διοργανωτές, που δεν τον άφησαν να πλησιάσει τη συγκέντρωση. «Είσαι προδότης και πουλημένος, είσαι μασόνος» του φώναζαν οι δήθεν αγανακτισμένοι νεοναζί, παρότι ο “εθνικός νομάρχης” κρατούσε σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας και συνοδευόταν από κάποια στελέχη του συνδυασμού του. Το τελευταίο τον έσωσε, διότι λίγο ήθελαν τα φασιστοειδή να τον πάρουν στο κυνήγι, όπως έκαναν με τον Μπουτάρη.

Όμως ο Πάνος ήξερε που πήγαινε και το διακινδύνεψε. Ξέρει από φουρτούνες αλλά και από κρουαζιέρες. Σήμερα το μεσημέρι, μάζεψε κάποιους δημοσιογράφους και τους πήγε βόλτα με καραβάκι την Αργώ, στο Θερμαϊκό, για να παρουσιάσει το όραμα του για την επέκταση της παλιάς παραλίας. Όπως είπε, για να ανασάνει η Θεσσαλονίκη πρέπει να επεκταθεί η παλιά παραλία και να ενωθεί με τη νέα παραλία ώστε να δημιουργηθεί χώρος. Η ιδέα δεν είναι κακή, δεν είναι πρωτότυπη και ίσως πρέπει να τεθεί και πάλι σε συζήτηση.

Φυσικά μίλησε και για τις εκλογές και δήλωσε πως θα είναι στον δεύτερο γύρο, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί με αυτούς που θεωρεί «εθνικούς προδότες», δηλαδή με αυτούς που αποδέχονται τη «Συμφωνία των Πρεσπών». Δηλαδή ο Ψωμιάδης κάνει πάσα κυρίως στον Ορφανό, αλλά και Ταχιάο, έχοντας σκοπό να μετέχει στην επόμενη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, αν φυσικά αναδειχθεί δήμαρχος από την δεξιά. Αυτό επιδιώκει και η έχθρα με τον Ταχιάο είναι για τον πρώτο… γύρο. Πίτα στην προσποίηση δηλαδή. Διότι όπως εξήγησε το πρωί στον ΣΚΑΙ, «με την απλή αναλογική δεν μπορεί εύκολα να υπάρξει διοίκηση». Μάλιστα κατηγόρησε τον Ταχιάο ότι ψήφισε Μπουτάρη ενώ άδειασε και τη ΝΔ και τον Κυριάκο λέγοντας πως «βάλανε κάποιον να μου προτείνει να κατέβω για βουλευτής και να αποσυρθώ από δήμαρχος».

Σχολίασε και τις δημοσκοπήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε κομματικές, οικογενειακές και ροζ. Τι εννοεί ροζ δημοσκοπήσεις; Κάπτεν Πάνο μας μπερδεύεις. Από «πλήρωμα» πάντως πάει καλά. Πήρε για …λοστρόμο τον αοιδό Γιάννη Φλωρινιώτη που «είναι και μεγάλη φίρμα». «Τον βρήκα προ ημερών στο Κότα – Κότα και μου είπε θέλω να με κατεβάσεις και εγώ συμφώνησα» ανέφερε ο κάπτεν Πάνος για την ένταξη του Φλωρινιώτη στη «Δύναμη Πολιτών». Προφανώς, άλλο πόρτα – πόρτα και άλλο κότα – κότα…

Φ.Δ.