Στο ΣΜΑ Ευκαρπίας το δημοτικό συμβούλιο του Παύλου Μελά

Το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία επισκέφτηκαν χθες τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά, προκειμένου να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Σταθμού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, ο Γενικός Γραμματέας του ΦοΔΣΑ, Στάθης Λαφαζανίδης και ο εργολάβος του έργου, που έχει αναλάβει και τη δοκιμαστική λειτουργία του ΣΜΑ για τον πρώτο μήνα λειτουργίας, ενημέρωσαν το Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους της Διοίκησης, καθώς και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Αλέξη Παπαδόπουλο, Γεώργιο Λίλτση, Τάσο Σταμπουλή, Γιώργο Βούρτσα, Γιάννη Μοσχούλα και άλλους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, διαπιστώθηκε –σύμφωνα με την ανακοίνωση- η ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα τα συμπληρωματικά έργα που έχει ζητήσει εγγράφως τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και η τοπική κοινωνία.

Μετά από αυτό, όπως αναφέρεται, ο κ. Λαφαζανίδης δεσμεύτηκε τα εξής:

1)Για τον Ελεγκτικό μηχανισμό παρακολούθησης της λειτουργίας του ΣΜΑ, όπου θα αποτελείται από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά, της τοπικής κοινωνίας και επιστημονικού προσωπικού.

2)Για την άμεση δενδροφύτευση περιμετρικά και εσωτερικά του χώρου του ΣΜΑ.

3)Την Περιβαλλοντική ανάπλαση των 68 στρεμμάτων του υπολοίπου χώρου με την κατασκευή πάρκου Ανακύκλωσης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

4)Την ολοκλήρωση των μελετών για την περιβαλλοντική ανάπλαση και αξιοποίηση του ρέματος του Μύλου και την οριστική αποκατάσταση της παλιάς χωματερής Δερβενίου.

5)Τη σταδιακή μείωση της δυναμικότητας με την κατασκευή και λειτουργία περιφερειακών ΣΜΑ στο Νομό Θεσσαλονίκης.

6)Για ανταποδοτικά οφέλη στο Δήμο Παύλου Μελά σύμφωνα με το νέο σχετικό Νόμο που θα ψηφισθεί σύντομα, όπου μέχρι σήμερα δεν προβλέπονται.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζανίδη ο ΣΜΑ θα λειτουργήσει δοκιμαστικά για 15 μέρες και αφού γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στις πρέσες και στα μηχανήματα ελέγχου, θα ξεκινήσει από τις αρχές Μαρτίου κανονικά τη λειτουργία του.

Ο κ. Δεμουρτζίδης ζήτησε ακόμα να γίνει πιο συγκεκριμένο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης που σχεδιάστηκε και συζητήθηκε επίσημα πριν από 8 μήνες στην από κοινού επίσκεψή τους στο ΣΜΑ Ευκαρπίας με τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη.