Στο τέλος ο Καμμένος και καμένος και… χαμένος

Τελειωμό δεν έχει η κόντρα Καμμένου – Κοτζιά και πλέον αγγίζει τα όρια της γραφικότητας, ιδίως από την πλευρά των ΑΝΕΛ. «Θα πάω στον εισαγγελέα με στοιχεία για το διαγωνισμό για τις βίζες, εάν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με καλέσει» έλεγε ο Καμμένος και χαρακτήρισε τον Κοτζιά «νεροκουβαλητή».

«Ήταν ο νεροκουβαλητής που μετέφερε την τσάντα του κ. Παπανδρέου για πολλά χρόνια. Οι απόψεις του για τα Βαλκάνια είναι οι απόψεις του Γ. Παπανδρέου. Κοντά είμαστε για να δούμε μια δήλωση του Παπανδρέου για τις Πρέσπες» επιμένει ο Καμμένος, που μάλλον δεν αντιλαμβάνεται ποιος τελικά θα είναι χαμένος και… καμένος. Διότι η κριτική από το «Πράττω», πέρα από την προσφυγή στη δικαιοσύνη, ως απάντηση στις καταγγελίες Καμμένου, είναι άκρως πολιτική.

Όπως τόνισε το Πράττω, η ηγεσία των ΑΝΕΛ στην πρώτη φάση των απαιτήσεων της αντιμνημονιακής μάχης, «ήταν σύμμαχος στη Σωτηρία, ήταν όμως ξένη ως προς μια κυβέρνηση αριστεράς». Μετά το 2017 «περιήλθε σε σύγχυση» και «αντί για το λαϊκό κοινωνικό στοιχείο της έβγαζε έναν δεξιό λόγο που μετασχηματιζόταν σε ακροδεξιό».

Πάντως το «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά μπορεί να προσφέρει δυνάμεις στο προοδευτικό μέτωπο που προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας. Συγκεντρώνει πολλά στελέχη από το σοσιαλιστικό χώρο και δη από την «Αριστερή Πρωτοβουλία» του αείμνηστου Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Δικαίως λοιπόν πρότεινε και τη λίστα με τις υποψηφιότητες…