Στο υπουργείο Παιδείας ο Αλέξης Τσίπρας

Στο υπουργείο Παιδείας θα βρίσκεται μετά τις 2.00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που προέκυψαν την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς. Ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη θα έχουν τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αρμοδιότητας τους. Τελευταία φορά την πόρτα του υπουργείου ο κ. Τσίπρας την πέρασε τον Ιούνιο του 2015.

Νωρίτερα, στον ίδιο χώρο είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων του υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ), κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι ζητούν:

1.Στελέχωση όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό με πρώτο βήμα την άμεση ολοκλήρωση των εκκρεμών μετατάξεων εκπαιδευτικών.

2.Στοχευμένη στελέχωση των υπηρεσιών μας, με διοικητικούς υπαλλήλους συγκεκριμένων ειδικοτήτων (οικονομολόγοι, πληροφορικοί, νομικοί, κ.ά.), με την παράλληλη κατάργηση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών.

3.Σύσταση νέων και σύγχρονων Οργανισμών στο σύνολο των φορέων που υπάγονται στο ΥΠΠΕΘ και αποτελούν μέλη της ΠΟΣΥΠ.

4.Ισότιμη συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων σε όλες τις θέσεις ευθύνης της διοίκησης, στις υπηρεσίες του Υπουργείου μας, με ισότιμη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη όλων των εργαζομένων στο ΥΠΠΕΘ.

5.Άμεση εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στην Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας μας.

6.Χορήγηση ειδικών επιδομάτων όπως το ανθυγιεινό σε εργαζόμενους  που δουλεύουν στις ίδιες συνθήκες με άλλους και δεν το λαμβάνουν ( Σιβιτανείδιος Σχολή).

7.Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τα ΓΑΚ και οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Ελλάδος, φορείς του Υπουργείου Παιδείας οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη διαφύλαξη  της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας, να αντιμετωπίζονται με τον δέοντα σεβασμό και προσοχή και όχι με τη σημερινή απαξίωση.

8.Προάσπιση των εργασιακών – ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας κατακτήσεων.

9.Κατάργηση των αναχρονιστικών διατάξεων διαχωρισμού των υπαλλήλων σε ΙΔΑΧ και μόνιμους.

10.Προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, με αύξηση των κονδυλίων για τη Παιδεία, με φραγμό στη σημερινή ποιοτική υποβάθμιση όλων των βαθμίδων της.