Στον αέρα ο ΕΔΟΕΑΠ – Η κυβέρνηση “νίπτει τα χέρια της” για το μέλλον του Ταμείου …

Για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να παρέμβει νομοθετικά πριν την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν εργοδότες κατά του 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων, που αποδίδεται, ως εισφορά, στο Επικουρικό Ταμείο των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά την επίσημη επιφόρτιση του Στέλιου Πέτσα με τις αρμοδιότητες για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έγινε σε θετικό κλίμα. Ωστόσο, για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ, ο κ. Πέτσας «αν και εξέφρασε διάθεση στήριξης του αυτόνομου ταμείου των δημοσιογράφων, απάντησε σε σχετικές προτάσεις ότι δεν σκοπεύει να παρέμβει νομοθετικά πριν την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγαν εργοδότες κατά του 2%».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ενημέρωσε ότι σύντομα θα οριστούν νέες διοικήσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ, με βάση τις διαδικασίες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Για την ΕΡΤ, παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή και επανέλαβε ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ανησυχεί. Τόνισε ότι προτεραιότητα της υπηρεσιακής διοίκησης είναι η διευθέτηση των επειγουσών εκκρεμοτήτων, όπως οι συμψηφισμοί που διευθετούν την διετία 2013 – 2015 και οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ για μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων των ελληνικών πρωταθλημάτων.

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα διευθετηθεί το θέμα που προέκυψε με τους δημοσιογράφους της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που υπηρετούν στο εξωτερικό.