Στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται το ΠΑΣΟΚofication…

Όχι δεν είναι ιός, δεν είναι τοξικό αέριο, ούτε ληγμένο φάρμακο που το πίνεις και βλέπεις τον Ανδρέα φαντάρο. Ο λόγος για τη νέα πολιτική νόσο, που την κολλάς όταν γίνεσαι κολλητός με παλιούς πασόκους. Είναι το “pasokofication” και δεν έχει σχέση με το “californication”, που είναι ένα πολύ καλό τραγούδι των Red Hot Chili Peppers.

Στα ελληνικά ο όρος «πασοκοποίηση» δεν αποδίδει το «όλον» της σημασίας του “pasokofication”, διότι απλά περιγράφει μία διαδικασία. Το «ΠΑΣΟΚofication είναι κάτι πιο σύνθετο και περιγράφει περισσότερο μία κατάσταση μετάλλαξης. Πως νιώθει ένας συριζαίος όταν αντικρίζει τον Λοβέρδο; Κάτι σχετικό αλλά το «ΠΑΣΟΚofication» είναι ακόμα χειρότερο, γιατί σου επιβάλει την ιδέα, όχι μόνο να ανεχτείς τον Λοβέρδο αλλά να του κάνεις και παρέα.

Το ξεκαθάρισε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. «Το ΠΑΣΟΚofication είναι κάτι το τοξικό. Δεν θέλουμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ, να αναπαράξουμε λάθη του παρελθόντος. Να πάει στον οφθαλμίατρο όποιος θεωρεί ότι αντιγράφουμε τον Παπανδρέου» είπε ο κύριος Πάνος και έβαλε και θέμα ορατότητας,. Δηλαδή το πολύ «ΠΑΣΟΚofication» όχι μόνο δηλητηριάζει αλλά και τυφλώνει. Παλιά δεν λέγανε για τις συνήθειες που οδηγούν στη τύφλωση; Κοτζάμ γραμματέας ο Πάνος, προφανώς άρχισε να μετράει κρούσματα τύφλωσης στον ΣΥΡΙΖΑ και τρόμαξε.

Ξέρεις τι είναι να περπατάς αριστερός ριζοσπάστης κι αμέριμνος και να βλέπεις ξαφνικά μπροστά σου τον Ραγκούση; Ε, δε σε πιάνει ένα ΠΑΣΟΚofication; Αφού κάποιοι μετά αρχίζουν και σταυροκοπιούνται…

Φ.Δ.