Στον ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, Λεωνίδας Δημητριάδης…

Πριν από ένα χρόνο ο Λεωνίδας Δημητριάδης, που διετέλεσε γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος αλλά και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς, είχε αποχωρήσει από μέλος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, ασκώντας δριμεία κριτική στο ΚΙΝΑΛ και την ηγεσία του.

Είχε χαρακτηρίσει το ΚΙΝΑΛ, ανύπαρκτο και «διορισμένο» κόμμα που κυριαρχείται από φοβικές νοοτροπίες και ακολουθεί απολίτικους τακτικισμούς και παράλληλα είχε επισημάνει, με έμφαση, την στροφή του ΚΙΝΑΛ προς τα δεξιά. Όπως είχε τονίσει, το ΚΙΝΑΛ, με ευθύνη κυρίως της ηγετικής του ομάδας, έχει ταυτιστεί με τις συντηρητικές επιλογές της πολιτικής της ΝΔ και έχει καταντήσει, «συμπλήρωμα και ουρά» της συντηρητικής δεξιάς.

Πριν από λίγες ημέρες έκανε το μεγάλο βήμα: κατέθεσε αίτηση εγγραφής του στα μητρώα του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον αποτελεί ενεργό μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι μία προσχώρηση εξαιρετικά σημαντική για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο στην Κεντρική Μακεδονία. Ο Λεωνίδας Δημητριάδης, πέρα από την αξιοσημείωτη διαδρομή και συμμετοχή του στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, είναι ένα πρόσωπο γνωστό που χαίρει εκτίμησης στο ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

Επίσης είναι εξαιρετικά δραστήριος και στην διαδικτυακή ενημέρωση: έχει δημιουργήσει και συντονίζει το ενημερωτικό πόρταλ, «Το Πρώτο Βιολί» (http://toprotovioli.blogspot.com/) το οποίο μάλιστα έχει αποκτήσει και web tv. Και φυσικά ο σχολιασμός με τον Χρήστο Κομπόγιαννο, συνήθως έχει ως αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις…

Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι η προσχώρηση Δημητριάδη στον ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτεί εξελίξεις. Θα υπάρξει δηλαδή και συνέχεια καθώς και άλλα στελέχη της κεντροαριστεράς από την περιοχή του Κιλκίς, και όχι μόνο, σχεδιάζουν να ενταχθούν, και δη συντεταγμένα, στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι οι καλοί χωράνε, που θα έλεγε κι ο Τσίπρας…

Φ.Δ.