Στρ. Πλωμαρίτης: Στο Φίλυρο θα ανεγερθεί το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

«Δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για το πού θα ανεγερθεί το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης», ξεκαθάρισε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Στρατής Πλωμαρίτης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης σχολιάζοντας παράλληλα την πρόταση του ΤΕΕ/ΤΚΜ για την χωροθέτηση του νοσοκομείου σε διαφορετικό χώρο στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

«Την ύπαρξη των 130 στρεμμάτων που προτείνει το ΤΕΕ/ΤΞΜ και βρίσκεται κοντά στη σχολή Πολέμου, την γνώριζε το Υπουργείο και η ΥΠΕ όταν πάρθηκε η απόφαση να γίνει το νοσοκομείο στο Φίλυρο. Προσωπικά είχα δει και εγώ τα τοπογραφικά, τα είδε και το Υπουργείο. Το οικόπεδο αυτό ανήκε στο παρελθόν στον Οργανισμό Εργατικής κατοικίας, είχε γίνει σχεδιασμός να γίνουν εκεί εργατικές κατοικίες, το σχέδιο αυτό δεν προχώρησε, ο χώρος αποχαρακτηρίστηκε και τώρα ανήκει στον ΟΑΕΔ. Το Υπουργείο το γνώριζε αλλά κατέληξε στο Φίλυρο, για το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα υπάρχει», δήλωσε ο διοικητής της της 4ης ΥΠΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Πλωμαρίτη η αρχαιολογική υπηρεσία έχει ήδη κάνει τομές στο οικόπεδο και έχει δώσει την σχετική άδεια αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το χώρο. Αναμένεται η έγκριση από το δασαρχείο, ότι ο χώρος δεν είναι δάσος.
«Είναι ένα οικόπεδο καθαρό, ανήκει στο Υπουργείο Υγείας δεν χρειαζόμαστε έγκριση από κανέναν, έχουμε το χώρο και τη χρηματοδότηση και σχεδιάζουμε το καινούριο νοσοκομείο τι μορφή θα έχει» τόνισε ο Στρ. Πλωμαρίτης αναφέροντας ότι ο χώρος που θα ανεγερθεί το νοσοκομείο απέχει 4 χλμ από τη διασταύρωση Νεαπόλεως και Ρετζικίου ενώ το Παπανικολάου απέχει 10 χλμ από το ίδιο σημείο.

«Ο δρόμος που θα δημιουργηθεί θα διασχίζει το Ρετζίκι και το Ασβεστοχώρι. Ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη δεσμεύτηκε ότι θα το στηρίξει το εγχείρημα για τη διάνοιξη του δρόμου», συμπλήρωσε.

Να υπενθυμίσουμε ότι το οικόπεδο επισκέφτηκε πριν το Πάσχα αντιπροσωπεία του ιδρύματος Στ. Νιάρχος, ο πρόεδρο του μαζί με τον αρχιτέκτονα και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας που ενέκριναν τον χώρο  τονίζοντας ότι η πρόσβαση πρέπει να διασφαλιστεί και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
left.gr