Γουάινστιν: «Στρατιά κατασκόπων» για να καλύψει το σεξουαλικό σκάνδαλο

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν χρησιμοποίησε τεράστια μέσα στην προσπάθεια να κουκουλώσει τις αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις προσλαμβάνοντας μέσω των δικηγόρων του πρώην μυστικούς πράκτορες που έκαναν έρευνα δηλώνοντας ψευδείς ταυτότητες ή δημοσιογράφους του σκανδαλοθηρικού Τύπου, γράφει το περιοδικό New Yorker.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο 65χρονος κινηματογραφικός μεγιστάνας ανέπτυξε αυτή «τη στρατιά κατασκόπων» τουλάχιστον από το φθινόπωρο του 2016. Το περιοδικό New Yorker επικαλείται δεκάδες έγγραφα και επτά πρόσωπα που ενεπλάκησαν άμεσα στις προσπάθειες του έκπτωτου παραγωγού να εμποδίσει μάταια τη δημοσίευση των κατηγοριών σε βάρος του.

Μια Ισραηλινή πρώην πράκτορας, υπάλληλος της Black Cube –ιδιωτικής ισραηλινής εταιρίας υπηρεσιών πληροφοριών– της οποίας το συμβόλαιο προέβλεπε αμοιβή τουλάχιστον 200.000 δολαρίων, προσποιήθηκε την ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών και ήρθε σε επαφή με την ηθοποιό Ρόουζ Μακ Γκάουαν που είναι μια από τις γυναίκες που κατηγόρησαν ευθέως το Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό.

Η πράκτορας της Black Cube ηχογράφησε κρυφά ώρες συνομιλιών με την Μακ Γκάουαν, η οποία ετοιμάζεται να εκδώσει τα απομνημονεύματά της, υπό τον τίτλο “The Brave”, ένα βιβλίο που προκαλούσε ανησυχία στον Γουάινστιν.

Η πράκτορας αφού είχε αποκτήσει επαφές με την ηθοποιό, δηλώνοντας διαφορετική ταυτότητα ήρθε σε επαφή με δημοσιογράφους που ερευνούσαν τις κατηγορίες για την ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά του Γουάινστιν, κυρίως με τον ρεπόρτερ του New York Μπεν Ουάλας, για να μάθει τι πληροφορίες διέθεταν.

ΑΠΕ