Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους εταιρείας πλυντηρίων στο Ωραιόκαστρο για τα δεδουλευμένα τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  πραγματοποιούν αυτή την ώρα και μέχρι τις 14:00, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία “Πλυντήρια Ερμής ΑΒΕΕ- Ιτιμούδης” στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στην εργοδοσία που παρά την προσωρινή δικαστική απόφαση που υπάρχει, επιχείρησε την περασμένη Παρασκευή να “εξαφανίσει” όλα τα μηχανήματα της εταιρείας.

“Το Ε.Κ.Θ. καταδικάζει την εργοδοσία στα “Πλυντήρια ΕΡΜΗΣ ΑΒΕΕ- Ιτιμούδης” και στηρίζει τους εργαζόμενους στον αγώνα που δίνουν έξω από το εργοστάσιο στην περιοχή Ωραιοκάστρου” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το ΕΚΘ καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας ” Πλυντήρια Ερμής ΑΒΕΕ- Ιτιμούδης” “που με δόλιο τρόπο επιχείρησε σήμερα να “εξαφανίσει” όλα τα μηχανήματα της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν μπλοκάρει δικαστικά τη διαδικασία αυτή. Τα προβλήματα των εργαζομένων εντάθηκαν από τον Αύγουστο, όπου ξεκίνησε η μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Μέχρι τον Οκτώβριο απασχολούνταν κανονικά στην επιχείρηση, η οποία για το μήνα Νοέμβριο έδωσε αναγκαστικές άδειες στους εργαζόμενους της, χωρίς να τους έχει καταβάλει τους μισθούς, ενημερώνοντας τους πως από τον Φεβρουάριο του 2018 θα αρχίσουν και πάλι να εργάζονται κανονικά.”

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση “μετά από αυτές τις εξελίξεις οι 40 εργαζόμενοι (μόνιμοι και εποχικοί) πολλοί από τους οποίους εργάζονται για ολόκληρες δεκαετίες στην επιχείρηση, προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας ενώ ακολουθώντας τη δικαστική οδό κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εξασφαλίζοντας προσωρινή απόφαση που μπλοκάρει τη μετακίνηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας (η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει στις 8/2). Η κίνηση της εργοδοσίας που έχει τα χαρακτηριστικά του πανικού, είναι καταδικαστέα και σε αυτή τη λογική θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται μισθοί, επιδόματα και δώρα και ενώ έχουν τη δικαστική προστασία για τα διεκδικούμενα τους να γίνονται αποδέκτες αντεργατικών πρακτικών που ξεπερνούν κάθε όριο.”

Τέλος, το Ε.Κ.Θ. δηλώνει τη στήριξή του στους εργαζόμενους και τον αγώνα που δίνουν έξω από την εταιρεία, στην περιοχή Ωραιοκάστρου και καλεί την εργοδοσία έστω και την ύστατη ώρα, να αναθεωρήσει τη στάση της, να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και τους εργαζόμενους της, ενώ καλεί “κάθε νόμιμη αρχή να παρέμβει προκειμένου να βάλει ένα τέλος στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους .”