Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην Αριστοτέλους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και υπεράσπισης της κυριακάτικης αργίας πραγματοποιεί η Αντεπίθεση εργαζομένων την Κυριακή 8 Οκτώβρη στις 10 π.μ. στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Εν όψει της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας η «Αντεπίθεση εργαζομένων στο εμπόριο εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποία καλούν όλους τους εργαζομένους στο εμπόριο αλλά και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους απέναντι στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους!

«Σκοπός τους είναι να εφαρμόσουν παντού την επταήμερη εργασία! Να μας μετατρέψουν σε δουλοπάροικους! Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των εργοδοτών που προσπαθούν να μας διασπάσουν με δόλιους τρόπους. Ζητώντας να δουλεύουν μόνο όσοι θέλουν ή όσοι μπορούν, στοχοποιούν τους υπόλοιπους εργαζόμενους που θα αρνηθούν. Σε κάθε κατάστημα, όλοι οι εργαζόμενοι, μαζί, να ξανα-δηλώσουν συλλογικά, ότι δεν δέχονται να δουλεύουν Κυριακές!».

»Το μέτρο της κυριακάτικης εργασίας, είναι μέρος της άθλιας ταξικής επίθεσης σε όλους τους εργαζόμενους! Οι κανίβαλοι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της άθλιας κυβέρνησης Τσίπρα, ετοιμάζουν νέα επίθεση μέχρι τον Δεκέμβρη, με την ψήφιση 113 μέτρων (!) ενόψει της 3ης αξιολόγησης: χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, νέο Συνδικαλιστικό Νόμο – για να κάνουν αδύνατη την απεργία, για να καταργήσουν επί της ουσίας τα Σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση με το ξήλωμα όλων των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες! Έχουν στόχο να ποινικοποιήσουν και να απαγορεύσουν την οποιαδήποτε αγωνιστική διεκδίκηση ή κινητοποίηση, ώστε να μένουν οι εργαζόμενοι έρμαιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Προσπαθούν να επιβάλλουν ένα νέο σύστημα εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με συνεχή μνημόνια (τουλάχιστον μέχρι το 2060!), νέες μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις κ.λπ.», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης αναφέρουν ότι «έχουμε τη δύναμη, εμείς οι εργαζόμενοι, όπως δείχνουν οι συνεχείς κινητοποιήσεις μας, όταν είμαστε ενωμένοι, με αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση με πίστη στις δυνάμεις μας να μπορούμε να υπερασπίζουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας. Επιβάλλεται να μην επαναπαυτούμε, αλλά μαζί με τους άλλους εργαζόμενους  να τους σταματήσουμε. να αντισταθούμε με κάθε μέσο απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, απέναντι στο περιβάλλον κανιβαλισμού, ατομικοποίησης και απώλειας κάθε ίχνους αξιοπρέπειας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν! Να οργανωθούμε με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, για να σταματήσουμε συντονισμένα τη νέα επίθεση που θα μας επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα».