Συγκέντρωση ενστόλων στη Θεσσαλονίκη

Υπό τους ήχους του «Σιγά μην κλάψω» του Γιάννη Αγγελάκα και άλλων δυναμικών ροκ τραγουδιών πραγματοποιούν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, αυτήν την ώρα, Παρασκευή απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες και απόστρατοι στρατιωτικοί με αφορμή τα αυριανά εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ζητώντας από την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των περικοπών στους μισθούς που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια.

police_83

Τα αιτήματα των ανδρών και των γυναικών των σωμάτων ασφαλείας αφορούν επίσης το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό και τα ειδικά μισθολόγια.
police_73Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στη Θεσσαλονίκη, οι συνδικαλιστές των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας στάθηκαν κυρίως στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας που τους έχει δικαιώσει, τονίζοντας πως περιμένουν από την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφασή του. «Οτιδήποτε άλλο είναι αντισυνταγματικό» τόνισαν χαρακτηριστικά.
police_80Ερωτηθείς για το τι θα πράξουν σε περίπτωση που ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, φέρει μέτρα που αντιτίθενται στην απόφαση του ΣτΕ, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, απάντησε: «Θα προσαχθεί κανονικά, καθώς οι Ενώσεις θα καταθέσουν μήνυση. Θα κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες. Εφόσον ο κ. Χουλιαράκης δεν είναι βουλευτής και δεν διαθέτει ασυλία, θα προσαχθεί στο αυτόφωρο».
police_75
Ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι μειώσεις στους μισθούς των αστυνομικών έχουν φτάσει στην πλήρη εξαθλίωση, επισημαίνοντας πως πολλοί συνάδελφοί του βάζουν χρήματα από το οικογενειακό τους εισόδημα προκειμένου να αγοράσουν στολές και να γεμίσουν καύσιμα στα υπηρεσιακά τους οχήματα.
police_76Παρόμοιες συνθήκες και καταστάσεις περιέγραψαν οι συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού. «Αν δεν υπήρχαν οι ιδιώτες και οι δωρεές τους, δεν θα μπορούσαμε να κινήσουμε τα σκάφη μας», ανέφερε ο πρόεδρος των αξιωματικών λιμενικών, Δημήτρης Σαϊτάκης.

Στο κέντρο της πόλης δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς η Εγνατία για πολλή ώρα έμεινε κλειστή.