Συγκέντρωση για τον Ζακ Κωστόπουλο στις 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου

Πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 6μμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Να θυμίσουμε πως Ζαχαρίας (Ζακ) Κωστόπουλος ανήκε στην LBGTQ κοινότητα, ήταν οροθετικός, και είχε έντονη δράση στα κινήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες. Πέρσι είχε δολοφονηθεί άγρια στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα περιστατικό φερόμενης απόπειρας ληστείας, στην οδό Κάνιγγος από «αγανακτισμένους πολίτες». Η Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί ακόμη για την υπόθεση, παρά τις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας θα προτείνει την παραπομπή έξι ατόμων σε δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, με το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση απευθύνει η δημοτική παράταξη, «Πόλη Ανάποδα», και σε ανακοίνωση της, τονίζει:

«Ένας χρόνος πέρασε από την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας. Ο Ζακ δολοφονήθηκε ανυπεράσπιστος από ρατσιστές και αστυνομία, μπροστά στα μάτια δεκάδων σιωπηλών συνενόχων, γιατί ήταν διαφορετικός. Ο Ζακ ήταν ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής και η υπέροχη Zackie oh. Έζησε όπως ήθελε και όχι όπως του επέτρεπαν. Και το πλήρωσε με τη ζωή του.

Ως Πόλη Ανάποδα συμμετέχουμε στη σημερινή πορεία μνήμης για τον Ζακ και αγωνιζόμαστε για να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα της πατριαρχίας, δολοφονημένα από το κράτος και τον κοινωνικό εκφασισμό.Αγωνιζόμαστε για να αποδοθεί δικαιοσύνη για το Ζακ και για να σταματήσουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι του. Συμμετέχουμε στους αγώνες ΛΟΑΤΚΙ και φεμινιστικών διεκδικήσεων και παλεύουμε μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για μια πόλη όπου θα ζούμε όλες και όλοι όπως θέλουμε χωρίς φόβο και διακρίσεις. Όλες και όλοι το Σάββατο 21/9 στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου».