Συκιές: Δυο μαθητές τραυματίστηκαν στο παρτέρι σχολείου

Δυο ατυχήματα με θύματα μαθητές συνέβησαν στις Συκιές την προηγούμενη εβδομάδα στην αυλή σχολείου, όπως καταγγέλλουν γονείς, λόγω ύπαρξης τσιμεντένιων κατασκευών που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα τους μικρούς μαθητές.

Τα τσιμεντένια παρτέρια βρίσκονται στην αυλή του 3ου – 6ου Δημοτικού σχολείου στις Συκιές και αποτελούν σημεία επικίνδυνα για τα παιδιά.

Οι γονείς των μαθητών διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια στο δήμο και στους αρμοδίους, ζητώντας να απομακρυνθούν οι κατασκευές αυτές για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά τους, ωστόσο,όπως λένε, δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση στην αγωνία τους.

200 μαθητές παραπάνω στο σχολείο

«Ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε. Με την ανεύθυνη όμως, όπως αποδείχτηκε, τακτική του Δημάρχου κ. Σ. Δανιηλίδη να κατεδαφίσει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών και να καταργήσει το 12ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης από το κτίριο του Γυμνάσιου του Θερμού, άφησε όλη την περιοχή από το 3-6 Δημοτικό Σχολείο Συκεών στην οδό Γεννηματά μέχρι τα Κάστρα και την Γέφυρα Αναστεναγμών, χωρίς σχολείο. Αυτό είχε ως συνέπεια, μεγάλο μέρος των μαθητών από αυτές τις περιοχές να καταλήξουν στο 3-6 Δημοτικό Σχολείο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση.

Το σχολείο αυτό, όπως καταγγέλλει η παράταξη, στεγάζει πάνω από 600 μαθητές αντί 400, όπως θα έπρεπε και όπως επιβάλλουν οι προδιαγραφές του.

«Η αυλή του δεν επαρκεί για τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών και το διάλειμμα κρύβει κινδύνους λόγω του τεράστιου συνωστισμό. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί βάζουν επιτακτικά το θέμα της ύπαρξης μόνο 10 τουαλετών για να εξυπηρετούνται τα 600 και πάνω παιδιά που αναγκάζονται να πηγαίνουν σε αυτό το σχολικό κτίριο. Και ανεπίτρεπτο, και επικίνδυνο, και απαράδεκτο!!! Φαίνεται πως μόνο οι δημόσιες σχέσεις και οι αγιασμοί έχουν απομείνει στο Σ. Δανιηλίδη, που ωραιοποιούν ότι έχει σχέση με τα σχολεία και την εκπαίδευση. Είναι απαίτηση όλης της κοινωνίας να ασχοληθούν επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα, για να μην θρηνήσουμε θύματα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΑυΡΑ.