«Το συλλαλητήριο για το ‘Μακεδονικό’ έστρωσε το έδαφος για τους τραμπούκους της επίθεσης στον Μπουτάρη»

«Η προσχεδιασμένη, φασιστική, ρατσιστική, εθνικιστική επίθεση δεν αφορούσε απλώς το πρόσωπο του Γ. Μπουτάρη» τονίζει στην «Αυγή» ο Τρ. Μηταφίδης.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η επίθεση στόχευε και τον ίδιο τον θεσμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης και όσα έχει πράξει τα τελευταία χρόνια ο Γ. Μπουτάρης, με σύμπραξη της Αριστεράς, ώστε η πόλη «να αναδείξει τις κοσμοπολίτικες ρίζες της και να πάψει να συμπεριφέρεται σαν ‘σκαντζόχοιρος’ απέναντι στους διαφορετικούς».

«Το πρόσφατο συλλαλητήριο για το ‘Μακεδονικό’ με τις εμπρηστικές ομιλίες και συνθήματα, με την πολιτική παρουσία παραγόντων της Δεξιάς έστρωσε το έδαφος για τους τραμπούκους που επιτέθηκαν στον Γ. Μπουτάρη» υπογραμμίζει ξεκάθαρα ο Τρ. Μηταφίδης.

Οπως επισημαίνει «η Θεσσαλονίκη πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της και να γίνει ένα αδιαπέραστο τείχος απέναντι σε όσους επιδιώκουν την επιστροφή της στις πιο σκοτεινές της μέρες». Εκτιμά ότι αυτή η «εθνικιστική παράνοια» μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω μιας συναινετικής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σημειώνει δε ότι πρέπει παράλληλα να επιλυθούν τα ανοικτά προβλήματα της πόλης, όπως η ανεργία, η ύδρευση, τα αντιπλημμυρικά και οι αστικές συγκοινωνίες, τα οποία αξιοποιούνται δημαγωγικά.

Σχετικά με τον «Κλεισθένη», ο Τρ. Μηταφίδης παρατηρεί ότι «πρέπει να τελειώνουμε με το καθεστώς του δημάρχου – αφέντη», ενώ θεωρεί επείγουσα ανάγκη τη θεσμοθέτηση μητροπολιτικής διοίκησης Θεσσαλονίκης στο επίπεδο του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Πηγή: Αυγή