Συλλαλητήριο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ  με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων, οι οποίοι υποδέχθηκαν με θερμό χειροκρότημα τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Νωρίτερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την εξής δήλωση: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Δίνουμε σήμερα μια μαζική μαχητική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για εκποίηση της ΛΑΡΚΟ. Στηρίζουμε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων για την υπεράσπιση και εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, των εργασιακών τους σχέσεων, δικαιωμάτων και βεβαίως την υπεράσπιση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.

Η ΛΑΡΚΟ, αυτή η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να είναι κοινωνική περιουσία, να είναι κοινωνική ιδιοκτησία, ενταγμένη σε ένα κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, με την εργατική τάξη, το λαό, στην εξουσία και στον πραγματικό έλεγχο και αυτής της επιχείρησης. Διότι μόνο έτσι μπορούν να αναπτυχθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες που έχει η πατρίδα μας, να υπάρξει πραγματική ευημερία για τον ελληνικό λαό».

Στο μεταξύ την αποφασιστικότητά του να δρομολογήσει άμεσα τη διαδικασία εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ μέσω κάποιας μορφής εκκαθάρισης εν λειτουργία επανέλαβε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΕΗ ίδια  έχει δώσει, μέσω εξωδίκου, τελεσίγραφο στην εταιρεία, να εξοφλήσει τις οφειλές της έως τα τέλη του μήνα. Πρόκειται για χρέη άνω των 350 εκατ. ευρώ, για τα οποία ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης είχε υπογραμμίσει ότι δεν θα υπάρξει ανοχή.

Πάντως το βλέμμα της προς τη ΛΑΡΚΟ φέρεται να στρέφει η Global Special Opportunities, το ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο που κατάφερε μέσα σε μια πενταετία να αναδειχθεί στον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό σιδηρονικελίου στον κόσμο.