Συλλήψεις για διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων καπνικών προϊόντων, κατά το προηγούμενο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα.

Πρόκειται για αλλοδαπούς, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι, σε διάφορα σημεία της πόλης, πουλούσαν σε διερχόμενους πολίτες αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 31χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατελήφθη να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση (1.359) λαθραία πακέτα τσιγάρα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση τόσο σε χώρους έντονης αγοραστικής κίνησης όσο και σε διάφορες περιοχές του Νομού, προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας επαγγελματιών και πολιτών.

life-events