Συλλήψεις για κλοπές στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά 7 άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου στο πλαίσιο ερευνών για διάφορες περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα σε βάρος πολιτών στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο αλλοδαπών γυναικών ηλικίας 20 ετών, οι οποίες τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, βρισκόταν σε κατάστημα στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφαίρεσαν από Έλληνα το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ.

Δικογραφία σχηματίστηκε και για έναν 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μαζί με δύο άγνωστους συνεργούς του, τον Φεβρουάριο του 2019 αφαίρεσαν από Ελληνίδα το κινητό της τηλέφωνο.

Δικογραφία σχηματίστηκε και για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 41 και 38 ετών, καθώς το Φεβρουάριο του 2019 αφαίρεσαν από λεωφορείο του ΟΑΣΘ, εκμεταλλευόμενοι το συνωστισμό που επικρατούσε, το πορτοφόλι ενός Έλληνα το οποίο περιείχε 600 ευρώ καθώς και πιστωτικές κάρτες. Επίσης, οι δράστες προέβησαν σε ανάληψη μετρητών και αγορές προϊόντων με τις κλεμμένες κάρτες.

Τέλος, δικογραφία σχηματίστηκε για 2 αλλοδαπούς, οι οποίοι τον Ιανουάριο του 2019 αφού έσπασαν τον υαλοπίνακα ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που βρισκόταν σταθμευμένο στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του διάφορα αντικείμενα μεταξύ των οποίων είδη ρουχισμού καθώς και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.