Συλλήψεις για κλοπές στη Θεσσαλονίκη

Πέραν της συστηματικής αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, με καθημερινούς ελέγχους και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με υποθέσεις κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να αποδοθούν τα κλοπιμαία στους νόμιμους κατόχους τους.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Λευκού Πύργου, Θέρμης και Αμπελοκήπων-Μενεμένης εξιχνίασαν πέντε ακόμη περιπτώσεις κλοπών. Συγκεκριμένα:

· Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Μάιο του 2019, αφού εισήλθε παράνομα σε μονοκατοικία στην περιοχή του Δήμου Θέρμης, αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα και διαδοχικά τα δύο οχήματα του ιδιοκτήτη που βρισκόταν σταθμευμένα στην αυλή της οικίας του. Σημειώνεται ότι, τα κλαπέντα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.

· Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών 20 και 25 ετών, διότι στις 20-08-2019 αφαίρεσαν μοτοσικλέτα από την περιοχή κέντρου πόλης.

· Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εισήλθε παράνομα σε κατοικία στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης και αφαίρεσε κοσμήματα, τιμαλφή και αντίκες.

· Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου αλλοδαπού, στην κατοχή του οποίου έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα αφαίρεσε την 02-08-2019 από όχημα στην περιοχή της Σταυρούπολης.

· Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού (νυν έγκλειστου σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης της χώρας), διότι το Νοέμβριο του 2018 αφαίρεσε σταθμευμένη μοτοσικλέτα από περιοχή της Αττικής.

Οι Υπηρεσίες των υφιστάμενων Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, θα συνεχίσουν με αμείωτο ενδιαφέρον τις έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσουν μεγάλο μέρος των καταγγελλόμενων κλοπών.