Σύλληψη 32χρονου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Τριανταδυάχρονος αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ο οποίος, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, αποσκοπούσε στη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια 12 αλλοδαπών.

Σε βάρος του συλληφθέντα και συνεργών του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις», της «συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση», της «παράνομης εισόδου και παραμονής στη χώρα» και «απόπειρας εξόδου από τη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις».

Ειδικότερα, χτες το βράδυ από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εντοπίστηκε ο 32χρονος να συνοδεύει 12 αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων 4 ανήλικους, αποσκοπώντας στη διευκόλυνση της μεταφοράς τους εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί θα προωθούνταν αρχικά στη Σερβία και στη συνέχεια, σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.