Σύλληψη διακινητών και αποτροπή παράνομης εισόδου στη χώρα περίπου 130 προσφύγων

Ιδιαίτερη κινητικότητα υπήρξε χθες στον ποταμό Έβρο, καθώς σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν συνολικά 11 άτομα, τα οποία εισήλθαν παράνομα στη χώρα, από την Τουρκία, με πλαστική βάρκα. Σημειώνεται πως με τη σύλληψη και των διακινητών, απετράπη η παράνομη είσοδος σε άλλους περίπου 130 πρόσφυγες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, συνέλαβαν, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων, 23χρονο που μετέφερε παράνομα, από τη γείτονα στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, οκτώ πρόσφυγες. Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων του δήμου Σουφλίου, όπου αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, συνέλαβαν έναν ακόμη 23χρονο και έναν 19χρονο, που διέσχιζαν τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, στην οποία επέβαιναν άλλοι τρεις πρόσφυγες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου αντίστοιχα.