Συλλήψεις στο Ηράκλειο για παράνομη πώληση συσκευασιών με αέριο γέλιου

Σε τρεις συλλήψεις για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου προχώρησαν αστυνομικοί στην περιοχή Χερσόνησος Ηρακλείου. Συγκεκριμένα συνελήφθη ένας 62χρονος καθώς και δύο γυναίκες υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, 20 και 21 ετών.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε τουριστικές περιοχές, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διάθεσης και κυκλοφορίας πλαστικών μπαλονιών που περιέχουν αέριο γέλιου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 62χρονου και διαπιστώθηκε ότι διέθετε φιαλίδια-αμπούλες οι οποίες περιείχαν αέριο γέλιου.

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Έξι αμπούλες- φιαλίδια οι οποίες περιείχαν αέριο γέλιου, τρία χρησιμοποιημένα μπαλόνια με αέριο γέλιου, είκοσι εννέα κενές αμπούλες -φιαλίδια, μια συσκευασία η οποία περιείχε 50 μπαλόνια, δύο μεταλλικά αντικείμενα με τα οποία διοχετεύεται το αέριο γέλιου μέσα στα μπαλόνια και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Επίσης στην ίδια περιοχή συνελήφθησαν από την αστυνομία δύο γυναίκες από τη Βρετανία, ηλικίας 20 και 21 ετών, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία πιάστηκαν να διαθέτουν προς πώληση συνολικά δεκατρείς αμπούλες- φιαλίδια με αέριο γέλιου με τα οποία γέμιζαν, με μεταλλικό αντικείμενο, μπαλόνια.