Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Στάση εργασίας, σήμερα Τετάρτη 18 Γενάρη, από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στις 12 το μεσημέρι αποφάσισε ο Σύλλογος  Εργαζομένων Ο.Τ.Α. & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης απαντώντας με αυτόν τον τρόπο «στον εμπαιγμό και στην κοροϊδία των συμβασιούχων των δήμων από την κυβέρνηση».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, επίκεινται «σοβαρές αρνητικές εξελίξεις για τους συμβασιούχους, με μία κυβέρνηση που προσπαθεί να πετάξει από πάνω της την ευθύνη». Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικων Επιχειρήσεων νομού Θεσσλαονίκης δεν αποτελεί διεκδίκηση για τους εργαζόμενους συμβασιούχους λίγοι ακόμη μήνες στην δουλειά, μία παράταση με ημερομηνία λήξης.
Επίσης καταγγέλεται στην ίδια ανακοίνωση ότι «οι παρατάξεις της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ (Συνδικαλιστική Ανατροπή-ΔΑΚΕ) παρέα με τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Διαπραγματεύονται, παζαρεύοντας, παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης για την ημερομηνία λήξης στην δουλειά και μετά στην ανεργία».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης απαιτεί:

  • Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι.
  • Καμία απόλυση.
  • Διατήρηση της επέκτασης των συμβάσεων μέχρι της 31/12/2017 και μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους.
  • Όχι στην κατάργηση των ΒΑΕ.