Συμμετέχω γιατί είμαι ενεργός πολίτης

Αποτελεί αναγκαιότητα στις μέρες μας, μια ουσιαστική αφύπνιση των πολιτών και η ουσιαστική αντιμετώπιση των κακώς κειμένων που μαστίζουν τον τόπο μας. Με δεδομένο ότι εδώ και χρόνια παρατηρείται μια τάση εφησυχασμού, επανάπαυσης και αδιαφορίας για τα λιμνάζοντα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, η λύση θα προκύψει από τους ενεργούς πολίτες, τους ανθρώπους που γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, με ενεργό συμμετοχή στις διαδικασίες, που αποσκοπούν στο κοινό καλό.

Του Κωνσταντίνου Τζελάλη*

Οι παγερά αδιάφοροι δημότες, που πιστεύουν στην έλευση ενός μεσσία, που θα μας απαλλάξει από τα δεινά, έχουν λαθεμένη αντίληψη.
Καμιά απάθεια, ουδεμία αδιαφορία, μπροστά στα καθημερινά προβλήματα. Καμιά απογοήτευση και θυμό, εφόσον ως ενεργοί δημότες, όχι μόνο δεν παραιτούμαστε, αλλά επιλέγουμε συνειδητά να ασκούμε κριτική και δε δεχόμαστε άκριτα το καθετί. Ας προσπαθήσουμε να πούμε τυχαίες γνώμες στην ερώτηση «τι μπορεί ο καθένας μας να κάνει για μία διαφορετική αυτοδιοίκηση;» και οι απαντήσεις θα έρθουν από μόνες τους.

Αν ο στόχος μας είναι να έχουμε μια αυτοδιοίκηση που θα αποτελείται από ανθρώπους που θα προσφέρουν από όποια θέση μπορούν και από ενεργούς πολίτες, που θα μπορούν να συνεισφέρουν και οι ίδιοι όπου μπορούν, τότε αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι ενεργοί δημότες. Οι δημότες δηλαδή που συμμετέχουν στα κοινά, που έχουν όνειρα για τον τόπο τους, που συνεργάζονται μεταξύ τους, που θυσιάζουν τα προσωπικά τους οφέλη, στο βωμό της προσφοράς.

Χρειαζόμαστε ανθρώπους που έχουν κριτική σκέψη, διορατικότητα, αποφασιστικότητα, εντιμότητα. Να νοιάζονται πραγματικά για το δήμο μας και να μην βλέπουν την εκλογή τους ως ευκαιριακό σκαλοπάτι στη καριέρα τους. Αν υπάρχει πρόγραμμα, καινοτόμες ιδέες, σωστό οργανόγραμμα, υλοποιήσιμες προτάσεις, λύσεις στα χρόνια προβλήματα, ιεράρχηση των δράσεων, ακριβοδίκαιη αξιολόγηση των ζητημάτων, τότε τα αποτελέσματα δε θα αργήσουν να έρθουν.

Το ζητούμενο είναι, οι νέοι και άφθαρτοι αυτοδιοικητικοί που θα εκλεγούν, να μην χρησιμοποιήσουν τα σάπια “μέσα” των παλαιών, αλλά ούτε τις “μαυρογιαλούρικες” τακτικές και υποσχέσεις τους.

Η νέα διοίκηση του δήμου μας, επιβάλλεται να έχει συνεχή και αμφίδρομη επικοινωνία με τους δημότες, πάντα όμως μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και διαφάνεια.

Το στοίχημα, να ξαναγίνουν οι Αμπελόκηποι και η Μενεμένη το κέντρο αναφοράς των δυτικών συνοικιών, δεν πρέπει να χαθεί.
Τα λάθη δεν επιτρέπονται, η αδιαφορία δε συγχωρείται, ο χρόνος δεν πρέπει να χαθεί.

*Ο Κωνσταντίνος Τζελάλης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης με την παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»