Συνάντηση Αποστόλου και Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων – Κλειστός ο κόμβος του αεροδρομίου Μακεδονία

Στις 12 το μεσημέρι έχει κανονιστεί να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων όπου θα συζητηθούν τα αιτήματα των αγροτών αλλά και οι προοπτικές του αγροτικού τομέα γενικότερα. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου, είναι να διεξαχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος, με εποικοδομητικό πνεύμα, ώστε να βρεθούν λύσεις, στο πλαίσιο πάντα των δεσμεύσεων και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία και η χώρα.

Σε ό,τι αφορά δε το αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων Κεντρικής Μακεδονίας, για συνάντηση με τον υπουργό, σύμφωνα με ό,τι μεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο κ. Αποστόλου τους έχει καλέσει σε συνάντηση σε ημερομηνία που οι ίδιοι θα καθορίσουν.

Για την ώρα πάντως, από χθες, κλειστός παραμένει ο κόμβος αεροδρομίου στη Θεσσαλονίκη. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι από το μπλόκο “πράσινα φανάρια” απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους τον κεντρικό οδικό κόμβο από και προς το αεροδρόμιο. Η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής διεξάγεται κανονικά ενώ η κίνηση από και προς τον αερολιμένα πραγματοποιείται από τον δρόμο του καζίνου. Για μισή ώρα χθες οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό και καθιστική διαμαρτυρία, στη μοναδική παρακαμπτήριο οδό που συνδέει το αεροδρόμιο με τη Θεσσαλονίκη.

Από τρακτέρ είναι αποκλεισμένη και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548o χλμ. της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου – Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης – Ειδομένης, ενώ η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης.