Συνάντηση Χατζηγεωργίου – Φραγκοπούλου στο ΥΜΑΘ

Την παρέμβαση της Υφυπουργού Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερίας Χατζηγεωργίου για την επίλυση των καθυστερήσεων και των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε σοβαρά ζητήματα του Δήμου Παύλου Μελά ζήτησε η υποψήφια Δήμαρχος Σίσσυ Φραγκοπούλου. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια συνάντησης με την Υφυπουργό Ελευθερία Χατζηγεωργίου η υποψήφια Δήμαρχος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη «Πόλη Μπροστά- Προοδευτική Συμμαχία για τον Δήμο Παύλου Μελά» Στέλιος Κανάκογλου, Κωνσταντίνος Τσακυρίδης και Θεόφιλος Φραγκόπουλος έθεσαν τα θέματα των στρατοπέδων Παύλου Μελά και Καρατάσιου, καθώς και των καταπατημένων εκτάσεων του Δήμου σε Μετέωρα, Ευκαρπία και Σταυρούπολη.

Η Σίσσυ Φραγκοπούλου εστίασε στις καθυστερήσεις, που παρουσιάζονται στην παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά στην τοπική κοινωνία, καθώς 18 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης δεν έχουν ολοκληρωθεί από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου οι τυπικές διαδικασίες για την ανταλλαγή των 83 κατοικιών με το στρατόπεδο. «Φοβόμαστε μήπως αυτές οι καθυστερήσεις τινάξουν στον αέρα τη συμφωνία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας(ΤΕΘΑ) για την παραχώρηση και οδηγήσουν το μεγάλο αυτό έργο σε ναυάγιο», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εκκρεμοδικία που υπάρχει μεταξύ ΤΕΘΑ και υπουργείου Οικονομικών για την ιδιοκτησία εκτάσεων του στρατοπέδου Καρατάσιου, που μπλοκάρει την παραχώρησή του στον Δήμο Παύλου Μελά.

Για τις καταπατημένες εκτάσεις του Δήμου η Σίσσυ Φραγκοπούλου ζήτησε την παρέμβαση της Υφυπουργού, ώστε να υπάρξει συνολική λύση για τα αυθαίρετα ακίνητα είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός σχεδίου. «Είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες μέσω χρέωσης με κοινωνικά κριτήρια, ώστε και να λυθεί αυτό το έντονο κοινωνικό πρόβλημα και να σωθεί η δημόσια γη», υπογράμμισε, ενώ κάλεσε την Υφυπουργό να επισκεφθούν από κοινού την περιοχή των Μετεώρων, που παρουσιάζει και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου δήλωσε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η ανταλλαγή των κατοικιών με το στρατόπεδο, ώστε να υλοποιηθεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Δήμου Παύλου Μελά, όπως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση. Επίσης, τόνισε ότι θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει να φέρει σε συνεννόηση ΤΕΘΑ και υπουργείο Οικονομικών για το Καρατάσιου με απώτερο στόχο την παραχώρηση και αυτού του στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, για την υπόθεση των καταπατημένων η Υφυπουργός γνωστοποίησε ότι θα αναλάβει άμεσα δράση, προκειμένου να πάρει τον δρόμο της επίλυσης σύντομα και με τον καλύτερο τρόπο ένα χρονίζον πρόβλημα του Δήμου Παύλου Μελά.