Συνάντηση Κοντονή με τους συμβολαιογράφους για τους πλειστηριασμούς

Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης θα έχουν σήμερα οι συμβολαιογράφοι, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση και να διακόψουν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς.

Το θέμα των πλειστηριασμών απειλεί τη διαπραγμάτευση για την τρίτη αξιολόγηση, με τις συνεχείς καθυστερήσεις στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και τις ματαιώσεις πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία λόγω επεισοδίων.

Η κρισιμότητα του θέματος αναδείχθηκε από την παρέμβαση του Μάριο Ντράγκι στο Eurogroup της Δευτέρας, όταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να βρει λύσεις. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύτηκε στους ομολόγους του σχετικά και σήμερα το μεσημέρι, στη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης με τους εκπροσώπους των συμβολαιογράφων, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής θα επιχειρήσει να βρει λύση στο αδιέξοδο.

Οι συμβολαιογράφοι θέτουν θέμα ασφάλειας κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών και ζητούν να διενεργούνται μόνο εντός των Ειρηνοδικείων.