Συνάντηση με τον υπουργό και αναστολή των κινητοποιήσεων του ΟΑΣΘ ζητούν φορείς της Θεσσαλονίκης

Να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό ζητούν από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ φορείς της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα το βράδυ εκτάκτως με πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Αυτοί από την πλευρά τους θα φροντίσουν να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Σπίρτζη το αργότερο τη Δευτέρα ή την Τρίτη προκειμένου αφενός να επιλυθεί το άμεσο ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων και αφετέρου να ενημερωθούν για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη.

«Η πόλη δεν μπορεί να μείνει χωρίς αστική συγκοινωνία, χωρίς λεωφορεία, ούτε για μια ώρα», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, μετά το πέρας της σύσκεψης, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα μπορεί να λύσει ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Σπίρτζης ή και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, προτάθηκε να κληθούν οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης να στηρίξουν την προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος του ΟΑΣΘ, που χρονίζει, ταλαιπωρώντας την πόλη και τον νομό της Θεσσαλονίκης.

Οι σχετικές επιστολές προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Σπίρτζη, προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ και προς τους Βουλευτές Θεσσαλονίκης συνυπογράφονται από το σύνολο των παριστάμενων φορέων, και συγκεκριμένα από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρο Κυρίζογλου, τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μανώλη Βλαχογιάννη, τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη, τον Γενικό Γραμματέα του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Βαργιάμη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Κυριάκο Λουφάκη και από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη.

Στη σύσκεψη κλήθηκε και παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, προκειμένου να ενημερώσει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ και τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης για τις εξελίξεις στο θέμα του ΟΑΣΘ, ενώ από πλευράς του Δήμου Θεσσαλονίκης παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις Κυκλοφορίας, Γιώργος Δημαρέλος.