Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση Φρουζή

Συνεχίζεται σήμερα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η κατάθεση του ήδη κατηγορούμενου για διάπραξη κακουργημάτων πρώην επικεφαλής της Novartis Κ. Φρουζή.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»,. η προανακριτική επιτροπή, έστω και αποδεκατισμένη μετά το τσεκούρι της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ., θα συνεχίσει με τις ερωτήσεις βουλευτών στον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis, του ΣΦΕΕ και μέλος του θινκ τανκ για την υγεία που δημιουργήθηκε επί πρωθυπουργίας Σαμαρά. Το βέβαιο είναι ότι τον τελικό λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, κομμάτι της οποίας επιμένει να σιωπά στα όσα κακόβουλα και συκοφαντικά εκτοξεύονται κατά των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Ο έωλος ισχυρισμός Φρουζή και η διάψευση από εισαγγελικές πηγές

Κατά την πρώτη κατάθεσή του, την Τρίτη 12/11, ο κ. Φρουζής φέρεται ακόμη να δήλωσε ότι ενώ του είχε ασκηθεί δίωξη, στη συνέχεια προσεκλήθη σε άτυπη συνάντηση με την προϊσταμένη της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, και παρουσία δύο επίκουρων εισαγγελέων του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και «δέχθηκε πίεση» να καταθέσει για τα 10 πολιτικά πρόσωπα

Ωστόσο, εισαγγελικές πηγές απέρριψαν όσα φέρεται να υποστήριξε ο πρώην αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της φαρμακοβιομηχανίας περί πιέσεων που του ασκήθηκαν από την Εισαγγελέα Διαφθοράς, τον Μάιο του 2018, ώστε να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα έναντι καθεστώτος προστασίας.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές στο Εφετείο, ο κ. Φρουζής κατέστη για πρώτη φορά κατηγορούμενος με ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για το αδίκημα της δωροδοκίας τον Φεβρουάριο του 2018, οπότε και εκδόθηκε διάταξη για απαγόρευση εξόδου του κατηγορουμένου από την χώρα καθώς και δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του στην Ελβετία. Επομένως, τονίζουν, δεν ήταν δυνατόν να έγινε τέτοια πρόταση στον Κ. Φρουζή, αφού ήταν ήδη κατηγορούμενος τρεις μήνες νωρίτερα

Αναφέρουν επίσης εισαγγελικές πηγές πως συνολικά ο κ. Φρουζής έχει καταθέσει δια υπομνημάτων για την υπόθεση τρεις φορές, με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων. Το επίμαχο ραντεβού του κατηγορουμένου, με τους συνηγόρους του, τον Μάιο του 2018 στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αφορούσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αίτηση που έκανε ο ίδιος για άρση της δέσμευσης τραπεζικών του λογαριασμών.

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ λειτουργούν ως συνήγοροι υπεράσπισης του Φρουζή

Όπως αναμενόταν, μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, αναπαρήγαγαν τους ισχυρισμούς Φρουζή, από κοινού με στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση πηγών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τελευταίες σχολίασαν:

«Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ αναπαράγουν μαζί με πολλά Μέσα, ως «βόμβα» τα όσα κατέθεσε ο κ. Φρουζής στην Προανακριτική περί πιέσεων από εισαγγελικούς λειτουργούς για να μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα.

Πέραν του αυτονόητου, πως ο κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis και προφανώς δεν θα ισχυριζόταν κάτι που θα τον ενοχοποιούσε, έχει ενδιαφέρον να απαντήσουν στο εξής:

Εφόσον ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ακόμη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, έχουν παραδεχθεί δημόσια ότι το σκάνδαλο Novartis, την περίοδο που ήταν επικεφαλής της εταιρείας ο κ. Φρουζής, είναι υπαρκτό αλλά μόνο ως προς το σκέλος που αφορά σε χρηματισμούς γιατρών, τότε τους χρηματισμούς γιατρών ποιος τους ενορχήστρωνε; Επικαλούνται ως θύμα δήθεν «σκευωρίας» τον κ. Φρουζή για το σκέλος που αφορά στους πολιτικούς, αλλά την ίδια ώρα τον εγκαλούν ως υπεύθυνο για το σκάνδαλο Novartis που αφορά σε χρηματισμούς γιατρών;

Είναι προφανές πως μετά την ποινική δίωξη στον κ. Λοβέρδο και την εκκρεμή δικαστική διερεύνηση για ακόμη δύο πρώην υπουργούς της ΝΔ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιλέγουν να λειτουργήσουν ως συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Φρουζή και των εμπλεκομένων και να ταυτιστούν μαζί του με κάθε κόστος».