Συνεχίζεται η δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων που κατηγορούνται για το θάνατο του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι

Με την κατάθεση του ιατροδικαστή Μηνά Γεωργιάδη συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας οι οποίοι βρίσκονται στο εδώλιο για τον θάνατο του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι.

Στην κατάθεση του ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι τα χτυπήματα που εντοπίστηκαν στο κορμί του Καρέλι δεν συνδέονται με το θάνατό του. «Ο θάνατος του κρατούμενου δεν ήταν αποτέλεσμα των κακώσεων» είπε μεταξύ άλλων ενώ όταν ρωτήθηκε για το κάταγμα που είχε ο κρατούμενος στο στέρνο απάντησε ότι δεν φάνηκε να έχει προκληθεί από κάποια βίαιη ενέργεια.

Ο ιατροδικαστής στάθηκε στο ιατρικό ιστορικό του Αλβανού κρατούμενου και ειδικότερα στα ευρήματα στεφανιαίας νόσου, που σε συνδυασμό με το στρες που του προκάλεσαν τα προηγούμενα γεγονότα δεν αποκλείεται να επέφεραν το θάνατό του.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται 13 δεσμοφύλακες, στους οποίους αποδίδεται η πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων, εκ των οποίων επήλθε ο θάνατος ατόμου, κατά συναυτουργία, όπως επίσης ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας (14ος κατηγορούμενος) που αντιμετωπίζει το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή.