Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων για το ασφαλιστικό

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό με απεργία διαρκείας σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ αυτομάτως με την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αποφάσισε το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία «ο κλάδος παραμένει σε αγωνιστική εγρήγορση με 24ωρη απεργία την Μ.Τρίτη 26 Απριλίου, από τις 6πμ έως τις 6πμ της Μ. Τετάρτης σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά».

Παράλληλα, «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε να ζητήσει από τις ενώσεις-μέλη της να καλέσουν τους αρμόδιους συντάκτες να μην παρίστανται στο press room και να επιβάλουν εμπάργκο στις δηλώσεις των υπουργών που σχετίζονται με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα».

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ στην ανακοίνωσή της:

«Αγωνιζόμαστε για:

• Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

• Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Σε περίπτωση που το ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή σήμερα, Παρασκευή, «αυτομάτως θα ισχύσει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για απεργία διαρκείας. Θα εκδοθεί νεώτερη ανακοίνωση».

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης, αναφέρει στη δική της ανακοίνωση:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, που προκήρυξε η Ομοσπονδία ως εξής:

Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ηλεκτρονικά, διαδικτυακά, Γραφεία Τύπου), την Μ. Τρίτη 26 Απριλίου (από τις 6π.μ. έως τις 6 π.μ. της Μ. Τετάρτης).
Απεργία διαρκείας με έναρξη τη χρονική στιγμή που θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό. Για την περίπτωση αυτή, όπως και για κάθε άλλη εξέλιξη, θα εκδοθεί από την ΕΣΗΕΜ-Θ νεότερη ανακοίνωση”.