Συνεχίζονται οι θερινές προβολές στα Σινέ Άλσος και Παράδεισος

Με ταινίες που αναμένεται να ενθουσιάσουν τους λάτρεις της 7ης τέχνης αλλά και της μαγείας που προσφέρει ο θερινός κινηματογράφος ξεκινάει από σήμερα ακόμη μία εβδομάδα προβολών για τους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Με τη ταινία «Εκείνη/Elle», η οποία απέσπασε βραβεία  Σεζάρ καλύτερης ταινίας και γυναικείας ερμηνείας, και την ελληνικής παραγωγής ταινία «Πλατεία Αμερικής/Amerika Square», σε σκηνοθεσία Γιάννη Σακαρίδη, συνεχίζονται οι προβολές από σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουλίου, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Το Σινέ Άλσος και το Σινέ Παράδεισος περιμένουν τους θεατές για να απολαύσουν τις ταινίες της εβδομάδας, μέσα σε καταπράσινες οάσεις δροσιάς, προσφέροντας στο κοινό μια εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας και χαλάρωσης μέσα στο καλοκαίρι.

«Εκείνη/Elle»  

Η Μισέλ, διευθύντρια μιας εταιρίας με video games, δέχεται επίθεση στο σπίτι της από ένα μασκοφορεμένο βιαστή. Αποφασίζει να μην αναφέρει τίποτα στην αστυνομία ή τους φίλους και συνεργάτες της. Προσπαθεί να ξεπεράσει ψύχραιμα το συμβάν, ασχολούμενη με την  ανάπτυξη ενός καινούριου παιχνιδιού, τον επικείμενο γάμο του γιου της, την σχέση του πρώην συζύγου της με μια νεαρή καθηγήτρια, την παράνομη δική της σεξουαλική σχέση  με τον άνδρα της καλύτερης φίλης  της, την εμμονή της μητέρας της να παντρευτεί έναν νεαρό άνδρα και την «επιστροφή» του πατέρα της, ο οποίος  ζητά για μια  ακόμη  φορά αναστολή της ισόβιας ποινής του. Όταν όμως ο βιαστής της συνεχίζει να την παρενοχλεί με μηνύματα, αποφασίζει να ανακαλύψει την ταυτότητά του, παρασυρόμενη σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι με απροσδόκητη τροπή. Βραβεία  Σεζάρ καλύτερης ταινίας και γυναικείας ερμηνείας.

«Πλατεία Αμερικής/Amerika Square»

Στην πλατεία Αμερικής, στην καρδιά της Αθήνας,  σήμερα σημείο συνάντησης ανθρώπων από διάφορα μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα προσφύγων που προσπαθούν να φύγουν προς το βορά, διασταυρώνονται οι ήρωες της ιστορίας. Ο Μπίλλη, ένας tatoo artist ροκάς,  ιδιοκτήτης μπαρ, που ερωτεύεται μια  νεαρή Αφρικανή μετανάστρια,  ο Τάρεκ, πρόσφυγας από τη Συρία, που προσπαθεί να βρει πλαστά διαβατήρια γι’ αυτόν και τη μικρή του κόρη και ο Νάκος, ένας γραφικός ρατσιστής της περιοχής, άνεργος,  που ζει με τους γονείς του και σκαρώνει σχέδια «εξολόθρευσης» των ξένων, ο οποίος κάνει ένα μοιραίο λάθος. Η ταινία βασίζετε στη νουβέλα του Γιάννη Τσίρμπα «Η Βικτώρια δεν υπάρχει». Βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI),  Ειδική Μνεία στον ηθοποιό Βασίλη Κουκαλάνι.

ΣΙΝΕ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»: Νεάπολη, περιοχή Στρεμπενιώτη – Τηλ.: 2310.631700

ΣΙΝΕ «ΑΛΣΟΣ»: Συκιές, Δενδροφυτεία – Τηλ.: 2310.200190

ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 9.30 μ.μ.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 5 ευρώ