Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ

Αγωνιστική παρέμβαση ενάντια στο αίτημα της συνδίκου της πτώχευσης της Φίλκεραμ Jhonson να συνεχιστεί ο εκπλειστηριασμός του οικοπέδου του εργοστασίου έκαναν σήμερα στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟΜΕ). Παράλληλα, η σύνδικος –μετά την προηγούμενη άγονη διαδικασία- ζητά να μειωθεί το τίμημα του πλειστηριασμού από 32 εκ. ευρώ σε 21 εκ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ ζήτησαν με την αγωνιστική παρέμβαση τους να γίνει διαχωρισμός του οικοπέδου και να εξαιρεθεί από τη διαδικασία του πλειστηριασμού ο χώρος της ΒΙΟΜΕ και να αποδοθεί για χρήση σε αυτούς, προκειμένου και οι ίδιοι να συνεχίσουν την παραγωγή και οι εργαζόμενοι της Φίλκεραμ Johnson να μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Κατά τη διάρκεια της κλειστής διαδικασίας έκαναν παρέμβαση υπέρ του πλειστηριασμού οι εργαζόμενοι της Φίλκεραμ, κάτι που –σύμφωνα με πληροφορίες- δυσαρέστησε τη δικαστή, αλλά και το ΙΚΑ, που ζήτησε να αναβληθεί η δίκη. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Όπως υποστήριξε στη DailyThess, ο Μάκης Αναγνώστου, εργαζόμενος στη ΒΙΟΜΕ, θα συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα τον αγώνα τους για να αποτραπεί αυτός ο πλειστηριασμός με την πολιτική διαδικασία που έχουν ορίσει, με τον αγώνα στο δρόμο. Δείτε το βίντεο στη συνέχεια…