Συνεδριάζει το ΔΣ του ΟΑΣΘ για την πρόταση Σπίρτζη

Εντός της ημέρας το ΔΣ του ΟΑΣΘ θα πρέπει να καταλήξει σε μια κρίσιμη για το μέλλον του, ύστερα από την πρόταση Σπίρτζη την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με αυτήν, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα με αποκλειστική ευθύνη του ΟΑΣΘ, η πλευρά του Δημοσίου αναλαμβάνει να προκαταβάλλει την αντισταθμιστική καταβολή (επιχορήγηση), του επόμενου μήνα και των κοινωνικών αντισταθμισμάτων του υπουργείου Παιδείας. Αυτό όμως, υπό την αυστηρή προϋπόθεση, ότι τα χρήματα θα αποδοθούν απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζόμενων.

“Εάν η διοίκηση του ΟΑΣΘ αρνηθεί την πρότασή μας για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, τότε θα αναλάβει τις ευθύνες γι’ αυτό και θα επιταχυνθούν οι λύσεις που έχουμε σχεδιάσει”, δήλωσε χθες, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην 81η ΔΕΘ. Δεν διευκρίνισε ωστόσο, παρότι ερωτήθηκε, ποιες λύσεις προωθούνται σε περίπτωση άρνησης της διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ν’ αποδεχτεί την πρόταση που το υπουργείο κατέθεσε προ ημερών.

“Κάναμε μια πρόταση και περιμένουμε απάντηση από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, σε σχέση με την απόδοση στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων, που απαράδεκτα και αδικαιολόγητα δεν έχει αποδώσει η διοίκηση. Δεν μπορεί ένας ιδιωτικός οργανισμός να έχει λάβει ώς επιχορήγηση από το 2009 έως σήμερα πάνω από 1 δισ. ευρώ κι αυτή να γίνεται ουσιαστικά κέρδος για τους μετόχους και να μη δίνονται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους” σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.