Συνελήφθη 38χρονος που είχε στήσει e-shop με σεξουαλικά υποβοηθήματα και αναβολικά

Ένας 38χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι πουλούσε μέσω διαδικτύου παράνομα φαρμακευτικά προϊόντα και σκευάσματα συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για νοθεία τροφίμων, παραβάσεις των νόμων για τα όπλα, για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, για τα προσωπικά δεδομένα και για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία σχετικά με την ύπαρξη ιστοσελίδων, λογαριασμών – προφίλ σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και αγγελιών σε ιστοτόπους αγοραπωλησιών, οι οποίες διαφήμιζαν, προωθούσαν και διέθεταν προς πώληση πλήθος παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε ότι μέσω αυτών των σελίδων και αγγελιών διαφημίζονταν πλήθος φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, με διάφορες επωνυμίες και ενδείξεις, αγνώστου προέλευσης και εργοστασίου παρασκευής, που αφορούσαν κυρίως σε σεξουαλικά υποβοηθήματα.

Σημειώνεται ότι, για τα παραπάνω προϊόντα και σκευάσματα δεν είχε εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας από τον Ε.Ο.Φ., ως εκ τούτου η εισαγωγή και διακίνησή τους στην ελληνική αγορά ήταν παράνομη, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Μετά την άρση απορρήτου που έγινε εντοπίστηκε ο 38χρονος και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

 • 4.807 δισκία διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων,
 • 749 σκευάσματα υπό τη μορφή «gel»,
 • 50 αναβολικά δισκία,
 • περίστροφο,
 • 50 φυσίγγια
 • 43.750 ευρώ και 30.000 δολάρια Η.Π.Α., καθώς και
 • ηλεκτρονικός υπολογιστής,
 • 4 κινητά τηλέφωνα,
 • 3 σκληροί δίσκοι και μία φορητή μονάδα αποθήκευσης δεδομένων (usb stick),
 • πλήθος παραστατικών που αφορούσαν αποδείξεις αποστολής δεμάτων με αντικαταβολή, μέσω εταιριών ταχυμεταφοράς, με ψευδή στοιχεία αποστολέα,
 • πλήθος κενών και ημιτελών παραστατικών και συσκευασιών δεμάτων, που προορίζονταν για μελλοντική χρήση και
 • πλήθος εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων.

Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα ψηφιακά μέσα του 38χρονου, ταυτοποιήθηκε τόσο ως κάτοχος – διαχειριστής της ιστοσελίδας (τύπου ηλεκτρονικού καταστήματος), όσο και ως διαχειριστής της σελίδας (page) σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα προέκυψε πως διαχειριζόταν τουλάχιστον 10 ακόμη λογαριασμούς και σελίδες σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, τους οποίους χρησιμοποιούσε για προώθηση και πώληση των επίμαχων προϊόντων.

Ο 38χρονος κατά την κατοχύρωση του ονόματος χώρου (domain name) της ιστοσελίδας, χρησιμοποίησε στοιχεία ανύπαρκτου προσώπου, ενώ για τις συναλλαγές του με τις εταιρίες ταχυμεταφορών, για την αποστολή των φαρμάκων-σκευασμάτων μέσω αντικαταβολής, χρησιμοποιούσε στοιχεία ταυτότητας τρίτου ατόμου, από το οποίο είχε υποκλέψει αντίγραφο της ταυτότητάς του. Τα ψευδή στοιχεία ταυτότητας χρησιμοποιούσε και για τη δημιουργία προφίλ-λογαριασμών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και κατά την ανάρτηση των επίμαχων αγγελιών στους ιστοτόπους αγοραπωλησιών, ενώ για την εγκληματική του δραστηριότητα, χρησιμοποιούσε αποκλειστικά τηλεφωνική σύνδεση που είχε καταχωρηθεί σε τρίτο πρόσωπο και βρέθηκε στην κατοχή του. Ο 38χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.