Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 58χρονος που παρίστανε τον δικαστή

Για απάτη και πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση συνελήφθη ένας 58χρονος στη Θεσσαλονίκη ο οποίος παρίστανε τον δικαστικό λειτουργό για να εισπράττει επιδοτήσεις από εταιρία κινητής τηλεφωνίας!

Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία ο 58χρονος στις 29 Αυγούστου πήγε σε υποκατάστημα εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Άνω Πόλης, όπου προσποιούμενος τον δικαστικό λειτουργό και επιδεικνύοντας πλαστό δελτίο ταυτότητας δικαστικού λειτουργού, αιτήθηκε τρεις τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες επιδοτούνταν με το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ και σύναψε την σχετική σύμβαση.

Η σύλληψη

Όμως χτες όταν πήγε στο κατάστημα να παραλάβει τις συνδέσεις και τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας τον περίμεναν αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» οι οποίοι και τον συνέλαβαν. Σύμφωνα με την προανάκριση ο 58χρονος από το Φεβρουάριο μέχρι σήμερα χρησιμοποιώντας διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας κάθε φορά είχε συνάψει άλλες εννιά παρόμοιες συμβάσεις κινητής τηλεφωνίας αλλά και διαδικτύου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Επίσης όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι διαμονής, για περιπτώσεις απάτης, τους οποίους και παραβίασε.

Ο 58χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.