Συνελήφθησαν οι «αστυνομικοί» για την κινηματογραφική ληστεία σε γουναράδικο στην Καστοριά

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς η υπόθεση της ένοπλης ληστείας και της αρπαγής 65χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος γουναρικών, που διαπράχτηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Καστοριά.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν στην περιοχή της Αθήνας τρεις Έλληνες ηλικίας 29, 35 και 37 ετών σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί δικογραφία για – τα κατά περίπτωση – αδικήματα της ληστείας, της αρπαγής, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράνομης οπλοφορίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, της αντιποίησης και της πλαστογραφίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο από τους δράστες είχαν μεταμφιεστεί σε αστυνομικούς ενώ ο τρίτος είχε το ρόλο του «τσιλιαδόρου». Οι δύο ληστές ακινητοποίησαν το όχημα του 65χρονου, προσποιούμενοι τη διενέργεια αστυνομικού – οικονομικού ελέγχου και στη συνέχεια με την απειλή πιστολιών τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό τους. Στη συνέχεια τον οδήγησαν στο κατάστημά – εργαστήριό του στην Καστοριά στην περιοχή Τοιχιού Καστοριάς, όπου με χρήση βίας τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από το οποίο αφαίρεσαν 80.000 ευρώ. Στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν στην περιοχή Καλλιθέα Καστοριάς, αφού τον δέσμευσαν σε δέντρο και τον φίμωσαν με μονωτική ταινία. Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Τακτικό Ανακριτή Καστοριάς.