Συνελήφθησαν πέντε διακινητές για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Δύο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 33 και 35 ετών, συνελήφθησαν χτες από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα, για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, καθώς και τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 48, 28 (άνδρες) και 45 (γυναίκα) ετών, με την ίδια κατηγορία στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής.

Ειδικότερα, στην περιοχή του Προμαχώνα εντοπίστηκαν οι δύο άντρες να έχουν παραλάβει πεζοί από μη νομοθετημένο σημείο της μεθορίου μεταξύ Ελλάδας – Βουλγαρίας, συνολικά 10 υπηκόους Συρίας, εκ των οποίων 3 ενήλικοι και 7 ανήλικοι, με σκοπό να τους προωθήσουν έναντι χρηματικής αμοιβής, στο εσωτερικό της χώρας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Στις Σάπες

Επίσης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο δράστες ηλικίας 48 και 45 ετών να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος δράστης, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην χώρα, οκτώ μη νόμιμους μετανάστες, έξι υπηκόους Συρίας και δύο υπηκόους Παλαιστίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.