Συνελήφθησαν μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών – Πάνω από 50 κιλά κάνναβης

Στην αυτόφωρη σύλληψη τριών μελών οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής στη χώρα μας από γειτονική χώρα, κατοχής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εντός της Ελληνικής επικράτειας και στην κατάσχεση περισσότερων από 58 κιλών κάνναβης προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από μεθοδική έρευνα και οργανωμένη επιχείρηση.

Πρόκειται για τρία άτομα, έναν 39χρονο άντρα, που είχε το ρόλο του ηγετικού στελέχους και δύο συνεργούς του, ένας 40χρονος Έλληνας και ένας 33χρονος  αλλοδαπός , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Εγκληματική Συμμορία και παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι , έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε διαμερίσματα στην περιοχή της Πολίχνης και κέντρου πόλης, όπου διέμεναν:

• 58 κιλά και 459 γραμμάρια κάνναβης,
• 40,45 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης
• 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• Χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
• 7 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και
• 2 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 1 κάρτα sim.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου, ως μέσο διευκόλυνσης της δράσης της εγκληματικής συμμορίας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.