Συνταξιούχοι: Δεν μας αφήσανε περιθώριο για ζωή

«Τελικά, έτσι, όπως μας κάνανε, δεν μας αφήσανε περιθώριο για ζωή. Μας πήρανε το οξυγόνο και θα πεθάνουμε από οικονομική ασφυξία», ανέφεραν, μεταξύ άλλων, οι συνταξιούχοι που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για να διαμαρτυρηθούν για τις νέες περικοπές των συντάξεων τους και την τραγική κατάσταση στον τομέα της περίθαλψης τους.

fullsizerender

Μάλιστα, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Μεικτού Ενωτικού Ταξικού Συνταξιουχικού Κινήματος «Η Συσπείρωση», Δημήτρης Παρτάλης, με την νέα κατάσταση πολλοί από αυτούς έχουν μικρή ημερομηνία λήξης. Επιπλέον, ο κ. Παρτάλης εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο για τη νέα μείωση συντάξεων αλλά και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα για τη ρίψη χημικών σε πορεία των συνταξιούχων πριν λίγες μέρες, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για το μεγάλο πάρτι των αποθεματικών των ταμείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σωματείο, εκτός από αγωνιστικά, θα κινηθεί και δικαστικά για τη μείωση των συντάξεων.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των συνταξιούχων σκοπεύουν να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στην υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

* Φωτογραφίες DailyThess