Συρία: 58 οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ

Στους 58 έφτασαν οι νεκροί από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς χτες στην πόλη Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, την επομένη της συμφωνίας Κέρι – Λαβρόφ για κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οπως μετέδωσε το BBC, στα θύματα περιλαμβάνονται δεκατρείς γυναίκες και δεκατρία παιδιά, σύμφωνα με τον απολογισμό της ΜΚΟ, η οποία έκανε παράλληλα λόγο για δεκάδες τραυματίες, τονίζοντας ότι αδυνατεί να προσδιορίσει τον αριθμό των αμάχων ανάμεσά τους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει σε ποια χώρα ανήκαν τα αεροσκάφη που διεξήγαγαν τους χθεσινούς βομβαρδισμούς. Στην επαρχία Ιντλίμπ επιχειρεί συχνά η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας, αλλά και της Ρωσίας.

«Ο κόσμος έκανε ψώνια πριν από την Έιντ αλ Άντχα (τη μουσουλμανική γιορτή της θυσίας) την επόμενη εβδομάδα, κάτι που εξηγεί γιατί τα θύματα είναι τόσ0 πολλά», εκτίμησε ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.