Συρία: Σε εφαρμογή η εκεχειρία στις νοτιοδυτικές περιοχές

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) η εκεχειρία που επιτεύχθηκε για τις νοτιοδυτικές περιοχές της Συρίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η εκεχειρία επιτεύχθηκε με την διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ιορδανίας, μέσω μιας “συμφωνίας αποκλιμάκωσης” της έντασης την Παρασκευή, για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και των ανταρτών στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Την τήρηση της εκεχειρίας από σήμερα το μεσημέρι στις νοτιοδυτικές περιοχές της Συρίας, επιβεβαιώνει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και αξιωματούχος των ανταρτών, καθώς δεν παρατηρούνται αεροπορικοί βομβαρδισμοί ή ένοπλες συγκρούσεις.

Το παρατηρητήριο με έδρα τη Βρετανία, δηλώνει ότι “επικρατεί ηρεμία, ενώ αξιωματούχος των ανταρτών στην πόλη Ντεράα, επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν σημειωθεί πολεμικές συγκρούσεις.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η σιωπή της συριακής κυβέρνησης, αναφορικά με την εκεχειρία που επιτεύχθηκε με την διαμεσολάβηση των ΗΠΑ και της Ρωσίας, για τις νοτιοδυτικές περιοχές της Συρίας, αποτελεί “ένδειξη ικανοποίησης” σύμφωνα με σημερινή δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου στο Reuters.

“Καλωσορίζουμε κάθε βήμα που θα μπορούσε να σβήσει την φωτιά και να οδηγήσει σε λύσεις ειρήνευσης,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.