Συρία: Σκοτώθηκε ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα

Νεκρός είναι ένας Αιγύπτιος, ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα, που είχε ενταχθεί στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία.

Σύμφωνα με πηγές τζιχαντιστών, ο Άμπου αλ Φάρατζ αλ Μάσρι, ο οποίος είχε πολεμήσει και στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκε όταν ένα μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος, έπληξε το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν, κοντά στο Τζισρ αλ Σούκουρ του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Μάσρι χτυπήθηκε, αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν σκοτώθηκε.

Λίγο νωρίτερα, το αμερικανικό Πέντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι έβαλε στο στόχαστρο ένα “εξέχων” μέλος της Αλ Κάιντα στη Συρία. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις, διευκρίνισε ότι οι αμερικανικές αρχές βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία της “εκτίμησης” των αποτελεσμάτων αυτού του πλήγματος ενώ μια πηγή που μιλησε ανώνυμα στο πρακτορείο Ρόιτερς είπε ότι η Ουάσινγκτον “δεν συζητά συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ούτε δίνει πληροφορίες για τα αεροπορικά πλήγματα” μέχρι να επιβεβαιώσει ότι η επιχείρηση ήταν επιτυχής.

πηγή: ΑΜΠΕ