ΣΥΡΙΖΑ: Αγχώνονται ΝΔ-ΚΙΝΑΛ από το πόρισμα που ζητεί διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών

Τις αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ) σχετικά με το πόρισμα της εξεταστικής για την Υγεία σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «αντί να μιλούν σε Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ για “λάσπη στον ανεμιστήρα” αναφορικά με το πόρισμα της εξεταστικής, ας εξηγήσουν πρώτα γιατί βρέθηκαν χτισμένα έγγραφα και τιμολόγια του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στη συνέχεια να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα: Είναι “λάσπη στον ανεμιστήρα” ότι:

  • Το “Ερρίκος Ντυνάν” κατέληξε μέσα από μεθοδευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις τους σε ιδιωτικά συμφέροντα, παρά το γεγονός ότι ήταν Κοινωφελές Ίδρυμα και ως τέτοιο απαγορευόταν εκ του Συντάγματος να εκποιηθεί;
  • Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., κ. Γεωργιάδης, ως υπουργός Υγείας, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς για να βγει σε πλειστηριασμό το Κοινωφελές Ίδρυμα;
  • Ο κ. Βορίδης ως υπουργός Υγείας πέρασε νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες εξασφάλιζε ασυλία στα μέλη του δσ του Ερυθρού Σταυρού και “παρέσχε” άδεια ιδρύσεως στην Ημιθέα ΑΕ;
  • Ο κ. Βορίδης με νομοθετική παρέμβαση “βάφτισε” ένα δημόσιο νοσοκομείο ως ιδιωτική κλινική;
  • Ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε ψευδώς στην Εξεταστική Επιτροπή για τον χρόνο σύνταξης της τροπολογίας με την οποία άνοιξε τον δρόμο για την πώληση του Κοινωφελούς Ιδρύματος;».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «με λίγα λόγια, το πόρισμα της Εξεταστικής επιβεβαιώνει με λεπτομέρειες τις σαφείς πολιτικές ευθύνες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για το ξεπούλημα του “Ερρίκος Ντυνάν”.

Αυτό ωστόσο που αγχώνει πραγματικά Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ, είναι ότι επιπλέον ζητάει από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει το σύνολο της υπόθεσης και τυχόν ποινικές ευθύνες των υπουργών τους».