ΣΥΡΙΖΑ: Έμπρακτη συμπαράσταση της ΝΔ στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου

Στη «φιλική συνάντηση» που είχαν βουλευτές και στελέχη της ΝΔ ανάμεσά τους και ο Μάκης Βορίδης με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση αναφέρεται η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου θα κληθεί ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης για αδικήματα του νόμου περί ρατσιστικής βίας με αφορμή τις αντιδράσεις για τα προσφυγόπουλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για έμπρακτη συμπαράσταση της ΝΔ στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου η οποία είναι σε γνώση του ίδιου του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, δήμαρχοι, πολιτευτές αλλά και δυο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Βορίδης,     συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ο κ. Κυριαζίδης, είχαν «φιλική συνάντηση» μετά γεύματος με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, κ. Γοβότση.  Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι  η αθρόα προσέλευση τόσων  στελεχών της ΝΔ στο πλευρό του Δημάρχου ήταν τυχαία και αυθόρμητη, ούτε ότι δεν ήταν σε γνώση του κ. Μητσοτάκη.» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «η συγκεκριμένη συνάντηση, η οποία ήταν δημόσια και απαθανατίστηκε μάλιστα από φωτογράφους, είναι αδιάψευστος μάρτυρας της έμπρακτης συμπαράστασης της ΝΔ  απέναντι στον κ. Γοβότση, του οποίου η συμπεριφορά και οι δημόσιες και επαναλαμβανόμενες ακραίες και ρατσιστικές δηλώσεις έχουν ήδη γίνει αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης».

Το θέμα αποκάλυψε η ιστοσελίδα politesoraiokastrou.gr όπου δημοσιεύτηκε και η σχετική φωτογραφία από τη συνάντηση.