ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικαστέα τα χθεσινά επεισόδια στο δημαρχείο Χίου

«Απολύτως καταδικαστέα» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης τα όσα συνέβησαν χθες στο δημαρχείο της Χίου κατά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία συμμετείχε ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, με θέμα τη δημιουργία στο νησί νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

«Τέτοιες αντιδράσεις αποτελούν τα επίχειρα ανεύθυνων και μικροκομματικών επιλογών της Ν.Δ., σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, κατά τα τελευταία πέντε έτη» δήλωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας πάντως τον κ. Μηταράκη «να εγκαταλείψει τους λεονταρισμούς απέναντι σε ένα σύνθετο και σοβαρό ζήτημα όπως είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό».

«Τα λαϊκά αφηγήματά του καταρρέουν μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα» σχολίασε ο κ. Μιχαηλίδης για να προσθέσει: «Εμείς στο ζήτημα αυτό δεν θα ακολουθήσουμε τη Ν.Δ.. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση ότι η αντιμετώπισή του απαιτεί πρώτιστα τη συναίνεση της κοινωνίας, δίκαιη κατανομή των ευθυνών διαχείρισης του ζητήματος και επιστροφή στη λογική της ισορροπίας των δικαιωμάτων κατοίκων των νησιών και προσφύγων».

Όπως επισήμανε, «ο μαζικός απεγκλωβισμός ανθρώπων από το νησί και η άμεση αποζημίωση των κατοίκων του Χαλκειούς είναι απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση σε πρώτη φάση».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τέλος την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της «που το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις και να διχάζουν την κοινωνία».