ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο άγνοιας και ακραίου νεοφιλελευθερισμού οι προτάσεις του Κυρ. Μητσοτάκη για την Υγεία

«Μνημείο άγνοιας, θράσους και ακραίου νεοφιλελευθερισμού» χαρακτηρίζει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Υγεία, στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «έχει ήδη αρχίσει πιλοτικά η παροχή των φαρμάκων υψηλού κόστους, σε όσους βαριά πάσχοντες το ζητούν, στο σπίτι τους», κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «αυτό που ήδη γίνεται, το παρουσίασε σαν αγγελία του προγράμματός του».

Κάνει επίσης λόγο για «υποκριτική θλίψη» του κ. Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά την ανεπάρκεια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «προφανώς ‘ξέχασε’ ότι αυτός και ο αντιπρόεδρός του, σαν υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, διέλυσαν τις δομές της ΠΦΥ κλείνοντας τις περισσότερες από αυτές και απολύοντας περίπου 3.000 γιατρούς του ΙΚΑ».

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «με περισσό θράσος θέλησε να παρουσιάσει σαν δική του την ασφαλιστική κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας», ενώ για τα εγκώμια του προέδρου της Ν.Δ. στους εργαζόμενους των δημοσίων νοσοκομείων σχολιάζει ότι «προφανώς ήθελε να ξεχάσει ότι αυτούς τους εργαζόμενους, με την αξιολόγηση που προωθούσε σαν υπουργός, θεωρούσε άχρηστους προς απόλυση σε ποσοστό 20% κάθε χρόνο».

Επικρίνει παράλληλα τον πρόεδρο της Ν.Δ. για τη «γερή δόση νεοφιλελευθερισμού» που όπως υποστηρίζει, διαπνέει τις δυο βασικές του προτάσεις: «την εκ νέου κατεδάφιση της δημόσιας ΠΦΥ που με πολύ κόπο ξαναστήνεται για να επαναφέρει, με τα ΣΔΙΤ τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους στην απρόσκοπτη απορρόφηση του δημόσιου χρήματος» και «τη μεταφορά της δημόσιας ΠΦΥ στους δήμους».

«Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι σημαίνουν όλα αυτά. Άγνοια από τον κ. Μητσοτάκη και τους επιτελείς του; Ανικανότητα να επεξεργαστούν και τις πιο απλές προτάσεις; Ανοιχτή κοροϊδία και προς τον ελληνικό λαό και προς τους εργαζόμενους στην υγεία; Η απάντηση είναι δύσκολη. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όλα αυτά δεν αποτελούν σοβαρή πολιτική υγείας» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.