ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης θα συνταχθεί με την Ευρώπη της αλληλεγγύης ή με ακραίες φωνές;

Διγλωσσία της ΝΔ απέναντι σε εκδηλώσεις ξενοφοβίας διαπιστώνει με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα αναφέρεται και στην περίπτωση του δημάρχου Ωραιοκάστρου αλλά και στα επεισόδια που προκάλεσαν ακροδεξιοί σε πορεία διαμαρτυρίας στη Μόρια της Λέσβου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Φαίνεται ότι στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη,  εφαρμόζεται συστηματικά η τακτική της διάκρισης ρόλων. Από τη μια, οι κ. Μητσοτάκης και Κουμουτσάκος, κάνουν δηλώσεις περί αντιρατσισμού. Από την άλλη, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπαρίστανται και χαιρετίζουν  πρόσωπα και κινητοποιήσεις ακροδεξιών και ρατσιστών.

Μετά την έμπρακτη στήριξη του δημάρχου Ωραιοκάστρου από πληθώρα στελεχών της ΝΔ, με επικεφαλής τους κ.κ. Βορίδη και Κυριαζίδη, ο κ. Χ. Αθανασίου απέστειλε χαιρετισμό σε κινητοποίηση, η οποία είχε και την στήριξη της αυτοαποκαλούμενης «Πατριωτικής Κίνησης Λέσβου», συμπαριστάμενος «στον αγνό αγώνα για τη διάσωση της Λέσβου», κατά τη διάρκεια της οποίας ξυλοκοπήθηκαν τρεις νεαρές γυναίκες. Την ίδια στιγμή, η ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, υιοθετώντας μια κατασκευασμένη είδηση από ακροδεξιά ΜΜΕ, σπέρνει τον πανικό και υποδαυλίζει βίαιες αντιδράσεις εναντίον προσφύγων.

Ας αποφασίσει, επιτέλους, ο κ. Μητσοτάκης. Θα συνταχθεί με την Ευρώπη της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, ή με τις ακραίες, ξενοφοβικές φωνές που τρέφουν την μισαλλοδοξία; Και τα δύο μαζί δεν γίνεται».