ΣΥΡΙΖΑ: Οι χολωμένοι, οι ουρανοκατέβατοι και η διαδικασία από τα πάνω προς τα κάτω…

Πολλές γκρίνιες και ανησυχίες προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο «εισοδισμός» διαφόρων «επώνυμων» της πολιτικής από το ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που αποτελείται από 694 μέλη και πρόκειται να συνεδριάσει για πρώτη φορά αύριο στις 12 το μεσημέρι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη).

Και οι γκρίνιες δεν προέρχονται μόνο από τους …συνήθεις υπόπτους της «Πρωτοβουλίας των 53», αλλά από όλα τα εσωκομματικά «μετερίζια» και «νταπούρια» του κόμματος, που βλέπουν το πλέον βαθύ ΠΑΣΟΚ να ενσωματώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με μία διαδικασία fast track, η οποία ακόμα και τον…  Χάρη Παμπούκη αφήνει ενεό κι εμβρόντητο.

Αλήθεια, σύντροφοι τον Χάρη τον Παμπούκη τον ξεχάσατε ή ο Γιωργάκης έστειλε μόνο την εξ απορρήτων του και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ρεγγίνα Βάρτζελη;

Πάντως, όπως γίνεται κατανοητό, το πρόβλημα δεν είναι πρόσωπα όπως ο Κραουνάκης που δηλώνει ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό, ούτε βέβαια ο Γκλέτσος που χορεύει ωραίο ζεμπέκικο και θα κάνει καλό ντουέτο με τον Πολάκη.

Το πρόβλημα, όπως λένε οι διαφωνούντες, είναι η στρατηγική των συμμαχιών και η διαδικασία που ακολουθείται και όχι η διεύρυνση και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούν αντιδημοκρατική τη μέθοδο «από τα πάνω προς τα κάτω» που απλά «συλλέγει» πρόσωπα και επισημαίνουν πως το άνοιγμα μόνο προς την κεντροαριστερά σαφώς στρέφει το κόμμα, δεξιά, προς το κέντρο. Επίσης μιλούν για «ουρανοκατέβατους» εντός του κόμματος, που προωθήθηκαν στην ΚΕΑ μέσα από προσωπικές σχέσεις και όχι συλλογικές επεξεργασίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σημαντικό ρόλο στην κατάρτιση και σύνθεση της ΚΕΑ, πέρα από τον πρόεδρο και τον γραμματέα, είχαν και οι κ.κ. Φλαμπουράρης και Σπίρτζης και ο Ν. Φίλης είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος. Κάποιοι άλλοι μιλούν ακόμα και για οργανωμένη αντίδραση στελεχών της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ότι η «ανακύκλωση» πρώην υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που φέρουν ευθύνες για τη χρεωκοπία της χώρας, θα καταλήξει τοξική και ρυπογόνα για το κόμμα…

Φ.Δ.