ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: συνεχίζουμε δυναμικά, ζητάμε ισχυρή εντολή

Παρά τις όποιες οικονομικές και οργανωτικές αντιξοότητες, αλλά και τους βανδαλισμούς και τις επιθέσεις που δέχονται προεκλογικά κέντρα και περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, από «τραμπούκους» της άκρας δεξιάς, όπως έγινε μόλις πρόσφατα στα Πεύκα, στην Πλατεία Ελευθερίας και στην Άνω Ηλιούπολη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, θεωρούν ότι υπάρχει χρόνος και χώρος για να αντιστραφεί το κλίμα και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, να πάρει την πρωτιά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την ισχυρή εντολή, απευθυνόμαστε σε όλη την ελληνική κοινωνία και ζητούμε να μας εμπιστευτεί, γιατί ήμασταν εμείς αυτοί που βγάλαμε τη χώρα από την επιτροπεία, φτιάχνοντας τις ρωγμές και σώζοντας κοινωνικές πολιτικές», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, και εκ νέου υποψήφιος στην ίδια εκλογική περιφέρεια, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα για το διακύβευμα των εθνικών εκλογών, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια κι είμαστε αυτοί εμείς που εφαρμόσαμε πολιτικές, που μείωσαν την ανεργία, έφεραν την ανάπτυξη, εμείς ζητάμε την ισχυρή εντολή», είπε ο Γ. Αμανατίδης, αντιπαραβάλλοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης ζητάει ισχυρή εντολή, έτσι ώστε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, που θα φέρει καταστροφή και όχι ανάπτυξη, θα φέρει οφέλη για πολύ λίγους, για ένα ποσοστό 10% του ελληνικού λαού, το οποίο δεν αντιπροσωπεύει και την πλειοψηφία του».

Εξορμήσεις και περιοδείες

Σε ότι αφορά τα οργανωτικά της προεκλογικής κούρσας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταστήσει τρία κεντρικά εκλογικά κέντρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και περιμετρικά, σε αρκετές πλατείες και πεζόδρομους, εκλογικά περίπτερα. Παράλληλα παρεμβαίνει προεκλογικά με περιοδείες και εξορμήσεις και μικρές θεματικές ανοιχτές εκδηλώσεις.

Σε ότι αφορά τις εξορμήσεις και τις περιοδείες, μετά τη χθεσινή επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Α Θεσσαλονίκης, από σήμερα έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος προεκλογικών δράσεων στην πρώτη εκλογική περιφέρεια. Περιλαμβάνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, περιοδείες στα Δικαστήρια, στην Τούμπα και στην Τριανδρία, στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Ψυχιατρείο και εξορμήσεις στην Ηλιούπολη, στη Ξηροκρήνη, στο Μετρό αλλά και στο κέντρο της πόλης, ενώ αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση στον Παύλο Μελά.

Επίσης την Πέμπτη, η ΟΜ Παιδείας Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση– συζήτηση με θέμα “Το μέλλον της δημόσιας Παιδείας” με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ανάλογα και στη Β εκλογική περιφέρεια, εκτός από μία σειρά περιοδειών σε διάφορα χωριά και κωμοπόλεις, για την Πέμπτη 27 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί δύο περιφερειακές εκδηλώσεις:

  • Στην Πυλαία: ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση από την Ο.Μ. Πυλαίας – Χορτιάτη του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στη Β΄ Θεσσαλονίκης: Ανδρέα Μουρατίδη, Μπάμπη Τσαϊρέλη και Σωκράτη Φάμελλο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο της Πυλαίας.
  • Στον Τρίλοφο: ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση από την Ο.Μ. Μίκρας του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο “Συζητάμε για τη ζωή μας”, με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στη Β΄ Θεσσαλονίκης: Δώρα Αυγέρη, Στάθη Γιαννακόπουλο και Δημήτρη Μάρδα. Η εκδήλωση θα γίνει στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στον Τρίλοφο, απέναντι από το πρώην δημαρχείο Μίκρας.